Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou čtečku knih?

Od: patronka* odpovědí: 9 změna:

Preventivně se chystám na dobu, kdy pro mne bude těžší dostat se ko knihovny, takže si chci pořídit elektronickou čtečku knih. Hledala jsem tu v archivu a našla jsem pouze doporučení na PocketBook, ale už je to před delší dobou. Je lepší podsvícený displej? Cena by měla být tak kolem 3 tis. Má se k ní ještě něco přikoupit? Díky :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, obecně - podsvícený displej svítí a lze číst i za šera. Ovšem, může unavovat více oči. Nepodsvícený displej se chová jako papír (za šera si musíte rozsvítit). Já jsem k čtečce Kindle dokupoval pouze pouzdro. Zdravím!

P.S. Rozmyslete si, zda Vám stačí čtečka nebo to má umět přehrávat i film nebo hudbu.

Čtečky s e-inkovým displejem nemají podsvícený displej ale nasvícený displej a to rozhodně oči neunavuje, je to do šera výborné a jestli mohu doporučit tak něco od PocketBooku je mnohem víc uživatelsky přívětivější a podporuje všechny knižní a textové formáty bez nutnosti konverze, jako je nutné u Kindle

patronka*
hodnocení

Docela by se mi líbila tato, nebo stejná v černé barvě + pouzdro. Je to dobrá volba? Nemusím za každou cenu ušetřit, ale u rozbalené předpokládám 100% jistotu bezchybnosti. Alza se mi zatím jeví jako spolehlivý prodejce.

alza.cz/...

Díky. Patronka :)

Je to vynikající volba, jen pozor na rozdíl mezi "rozbalené" a "použité". Použité může mít malé známky opotřebení.

hodnocení

2x

Patronko, měla jsem asi 3 roky Kindle a pak jsem dostala na "kulatiny" čtečku Pocket Book s podsvícením a jsem s ní maximálně spokojená. Cestuje všude se mnou a při čekání u doktorů otevřu, když je málo světla, podsvítím. A také ji často využívám, když vedle mne spí nějaký ten vnouček, můžu si s podvícením před spaním ještě chvíli číst. Jinak čtu večer bez podsvícení při lampičce . Už bych jinou nechtěla ! Tak ať dobře vyberete, přeji pěkný večer.

vilik*
hodnocení

0x
Na Amazon.de mají každou chvíli slevu na Kindle Paperwhite 3 s podsvíceným dobře čitelným displejem. Zaplatíte platební kartou z účtu 99 Eur a jako dodací adresu zadáte přeposílací sklad kousek od Liberce, odkaz na Mailboxde.cz. Do ČR přímo nezasílají. Dohromady vás to vyjde na přibližně 2700+115 poštovné. Mají samozřejmě i jiné, ale tuhle doporučuju. Je to verze s reklamním obrázkem na displeji. Jde většinou o zobrazení nějaké knihy, který se ale zobrazuje pouze při zapnutí. Menu je v angličtině, ale nebudete mít problém, je to lehké.
Dodací doba je tak týden. Takhle jsem koupil já a nelituju. Oproti ČR se dá ušetřit tak 600 Kč. Pokud chcete, koukněte na stránku s podrobnými návody a tipy k objednání, kde i sledováním zjistíte, kdy probíhá zrovna akce. Stránka se jmenuje Ebooky.cz. Škoda, že jsem nemohl poradit dřív, dneska končila mimořádná týdenní akce, kdy byla ještě o 20 Eur levnější, za 2100Kč.
Ke čtečce doporučuju dokoupit ještě pouzdro jako ochranu displeje, například se zavíráním na magnet za přibližně 300 Kč. Já ho teda kupoval až potom v ČR, výrobce C-tech.
Objednání na Amazonu není podle návodu vůbec těžké, trvá to celé tak hodinku i s přečtením návodu.

Copak jsou to za novinky, že Amazon neposílá do ČR? *zed*

Já si z Amazonu objednal už 2x Kindle a vždy přímo na svou adresu. Dodání bez problému do 2 - 3 dnů.

vilik*
Než příště odpovíte, zkuste si to třeba najít. Popisuju zcela konkrétní obchod. V něm probíhají akce. Hned pod uvedením ceny je tato věta: Leider kann dieser Artikel nicht in die Tchechische Republik versendet werden. Uvedeno červeně. Prostě se se skutečností, že ne vše, objednané přes Amazon, například čtečky a i některé jiné zboží, neposílají k nám, musíme smířit. Jde to obejít přes virtuální adresu, i tak je to levnější než v našich obchodech. Ale stejně je to jedno, tazatelka chce něco jiného. Tak jí nekažme radost z vybírání.
doplněno 22.03.16 14:33: Nic se neděje. Německý Amazon má výhodu v tom, že nehrozí clo a DPH, které do ceny počítat musíme a výhodnost se tak stírá. Navíc postup lze najít pěkně vysvětlený v češtině, to je obrovská výhoda pro první nákup. Ta čtečka se sice vyplatí jen v akci, ale ty bývají dost často. Pěkný den.

Promiňte, nevšiml jsem si té německé domény. Amazon jsem použil americký a ani v jednom případě nebyl s doručením do ČR problém.

Ale máte pravdu, tazatelke už se zřejmě rozhodla pro PocketBook a tak je naše debata mimo téma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]