Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavování routru

Od: simione13 odpovědí: 5 změna:

Ahoj, naskytl se mi menší problém změnil jsem heslo od wifi a nyní se nemohu připojit na počítač, kde mám nahraný nastavení routru.

Program mi neustále píše, že Windows se nemohl přopojit s síti.

Nevíte někdo jak a co s tím?

Za odpovědi předem děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zeli*
hodnocení

0x

Nejjednodušší řešení je podle mne reset routeru.

Máte doma díťový kabel, kterým byste připojil počítač přímo k routeru, abyste se podíval do jeho nastavení?

Jakou verzi Windows máte?

Když vám to píše, že se nemohl pc připojit, objevil se vám v seznamu sítí takovej červenej křížek? (namísto síly signálu)

simione13
hodnocení

Mám windows 7 a kabel k počítači připojit mohu.
Je mi jasné, že nejspíš budu muse resetovat routr a obnovit nastavení,ale je mi divné že například všechny telefony fungujou bez problémů a s novým heslem.
Jediné co nejde je noťas, kde je routr nainstalovan. Neustále píše, že se nemuže pripojit k síti.
zeli*

Nejprve se zkusíme podívat, jestli je nastaveno správné heslo.

Otevřete seznam sítí, klikněte pravým tlačítkem na vaši síť a dejte vlastnosti. Nahoře klepněte na kartu zabezpečení a nechte si zobrazit heslo, zda je správně - případně ho napiště znovu a dejte ok.

Pokud se nezdaří, připojte se na router a zkontrolujte, jestli vám způsob zabezpečení (WEP, WPA-PSK apod.) sedí s tím, které máte nastavené na kartě zabezpečení ve vlastnostech sítě (viz předchozí krok). Nastavení musí souhlasit. Na router by mělo být možné připojit se skrze android telefon (abyste nemusela tahat kabely).

Pokud by se nezadařilo, zkusil bych nastavit IP adresu napevno.

simione13
hodnocení

A supr už to jde nakonec to bylo to nejbanálnější co mohlo... Měl jsem špatně nastavené heslo jak jste psal na začátku odpovědi. Myslel jsem si, že se aktualizuje samo. :)

Moc vám děkuji za pomoc velice mi pomohla sám bych to nedal.

Ono to asi trochu vzniklo z tvé domněnky, že je router nainstalován v tvém notasu.
Není.
Router má veškeré nastavení v sobě a z notasu jen provádíš změny nastavení.
Nastavení notasu se samo nezmění podle nového nastavení routeru. Takže po každé změně nastavení Wi-fi musíš patřičnou změnu udělat u VŠECH zařízení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]