Nejste přihlášen/a.
Mám tiskárnu EPSON STYLUS SX405. V poslední době při tisku je vždy několik řádek rozmazaných a těžko čitelných.
Někdy i některé části nejsou vytištěny.
Potřebuji prý tiskárnu vyčistit. Poraďte prosím jak se toto dělá - říká se tomu prý samočištění.
Děkuji za radu
vaclav
Myslím, že nelze tisknout, pokud tam nejsou všechny barvy. Pokud jste několik let tiskárrnu nepoužíval, bude dost zaschlá tisková hlava. Podle teploty v místnosti zasychá po několika dnech nepoužívání. Chcete-li udržet inkoustovou tiskárnu funkční, doporučuje se aspoň jednou za týden něco vytisknout. Mě se v minulosti toto stalo dvakrát. Když jsem chtěl koupit novou tiskovou hlavu, s ohledem na cenu bylo výhodnější koupit novou tiskárnu (cena tiskové hlavy byla +- 2/3 ceny tiskárny). Nyní se snažím ten tisk dodržovat a hlídat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.