Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit tiskárnu k PC

Od: vaclavvaclav* odpovědí: 6 změna:

Mám tiskárnu EPSON STYLUS SX405. V poslední době při tisku je vždy několik řádek rozmazaných a těžko čitelných.

Někdy i některé části nejsou vytištěny.

Potřebuji prý tiskárnu vyčistit. Poraďte prosím jak se toto dělá - říká se tomu prý samočištění.

Děkuji za radu

vaclav

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám sice Epson L355, ale zkuste toto: START - ZAŘÍZENÍ A TISKÁRNY - pravým tlačítkem klik na tiskárnu - VLASTNOSTI TISKÁRNY - záložka UPŘESNIT - vlevo dole VÝCHOZÍ VLASTNOSTI - záložka ÚDRŽBA - ČIŠTĚNÍ HLAVY a dále dle pokynů...

hodnocení

0x

Proklikat se na vyčištění trysek a hlavy přes ten křížový ovladač na těle tiskárny,vše sledovat na displeji a postupovat dle pokynů tam uvedených.

Chce to jen číst a mačkat to,co tiskárna chce.

branislavadami
hodnocení

0x
Dobrý den, mám tiskárnu Epson stylus Xs 125, několik let jsem ji nepoužíval, v instalaci mi ukazuje, že mám tři barvy ze čtyř prázdné, otázka zní, pokud mám v pořádku jen černou barvu, lze i přes, že zbylé tři jsou prázdné to tisknout černobíle? To by mi zcela stačilo, ovšem tiskárna nereaguje na podnět tisk... nelze ani provést test barev tlačítky na tiskárně, zajímalo by mě, jestli funkce samočištění se provede i když tři ze čtyř barev jsou prázdné? Děkuji za radu.
Jak vyčistit tiskárnu k PC

Myslím, že nelze tisknout, pokud tam nejsou všechny barvy. Pokud jste několik let tiskárrnu nepoužíval, bude dost zaschlá tisková hlava. Podle teploty v místnosti zasychá po několika dnech nepoužívání. Chcete-li udržet inkoustovou tiskárnu funkční, doporučuje se aspoň jednou za týden něco vytisknout. Mě se v minulosti toto stalo dvakrát. Když jsem chtěl koupit novou tiskovou hlavu, s ohledem na cenu bylo výhodnější koupit novou tiskárnu (cena tiskové hlavy byla +- 2/3 ceny tiskárny). Nyní se snažím ten tisk dodržovat a hlídat.

branislavadami
hodnocení

0x
Děkuji za reakci, a tedy myslíte, že program samočištění ničemu nepomůže?

Program samočištění pomůže, když je to lehce zaschlé, krátkou dobu. Když vytisknete zkušební stránku a na ní vidíte jen drobné nedostatky. To se pak dá tím čištěním ještě zachránit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]