Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. U počítače trávím hodně času. Kolikati watovou žárovku si dát do lampy kterou mám vedle počítače abych si nekazil zrak? Mám ted 40w a zdá se mi to hodně.Děkuji.
Dobrý den, zrak si snad ani nezkazíte, ale unavíte. Neměla by být zcela tma, tak stačí světlo menší. Můžete si i pořídit lampičku do portu USB a ušetříte i za W v lampě. Zdravím!
doplněno 20.03.16 12:38:Pokud u PC děláte (kromě klikání a psaní na klávesnici) i něco jiného, na co potřebujete více vidět, tak si pořídíte světlo silnější. Pokud ne, tak stačí světlo tlumené a nemělo by moc osvětlovat monitor, resp. se odrážet pokud je obrazovka lesklá.
Nezalezi ani tak na watazi, ale spis na barevnem spektru viz root.cz/...
Jinak zde jsem jeětě vygooglil bakalářskou práci na téma "oči a počítač"z lékařské fakulty Masarykovy Univerzity Brno.
já dlouhodobě používám stolní lampu s minihalogenem 12V 20W. Co se týká světelného výkonu, je to přibližně obdoba vaší čyřicítky a s takovým světlem nemám problém.
Horší problém jsem měl s umístěním lampy. Není to i váš případ? Světlo by mělo svítit shora. Nesmí svítit na monitor, ani do očí, nesmí házet odlesky a černé stíny na klávesnici.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.