Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PC Sestava - Ujde to?

Od: blechta® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Hodlám si v průběhu toho roku našetřit na nový PC, protože zatím mám na každou blbost samostatný počítač, na práci mám rozpadající se ,občas nefunkční, notebook, na hraní toto, a na tisknutí, skenování, atd mám další pc... Hodlám se zbavit asi pěti svých starých počítačů, a prodat je asi po 600,-.

Teď ale k samotnému návrhu mé (doufám, že) budoucí sestavy. Cílem je vejít se do 8 000,- BEZ zdroje, skříně, grafiky, a asi i disků, a chladiče cpu. Grafickou kartu co zatím mám, mi stačí, hry už tolik nehraju, ale potřebuji výkonnou mašinu, a počítám s tím, že grafiku dokopím později nějakou použitou.

Zatím jsem vymyslel toto:

CPU: AMD FX-8320E

MB: ASUS M5A97 R2.0

RAM: ZEPPELIN 8GB KIT /... <= dvakrát

Cílem je, aby sestava měla opravdu slušný procesor, na ram u mně zas tolik nezáleží, minimum 8GB, ale 16GB pro mně vypadá líp i do budoucna.

Nejvíce nejistý jsem si především základní deskou, problémem však, je že se celková cena nesmí přehoupnout pře 8 tisíc, pokud nebude rozdíl nějak výrazně znatelný oproti nějakému jinému modelu.

Předem děkuji, za vaše názory a rady..

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

mám raději gigabyte - byť mne možná jiní ukamenují ... zakladni-desky.heureka.cz/...

a bez uvedení grafiky, OS nebo potřebných programů "do budoucna"nevím...

doplněno 19.03.16 16:09:

áha, pardon - už vidím - tak osobně bych na prvním místě dal novou grafickou kartu - s min. 2GB. - např. graficke-karty.heureka.cz/...

Proč všichni pořád chtějí max. RAMky nerozumím - když si nechají nějakou brzdu.

doplněno 19.03.16 16:16:

já počítal s tou výměnou základové desky a chipu... - na aktuální desku je zbytečné cokoliv přidávat.

hodnocení

Celá moje aktuální sestava je tam také, je na ní odkaz..

(Grafika je MSI R7 250 1GB OC)

hodnocení

0x

Je potřeba vědět, jaký výkon CPU je potřeba. Jestli se bude renderovat, nebo jen provádět základní věci na PC - hraní a koukání na PC. Pokud spíše renderování, tak takto: czc.cz/... kde se dá CPU přetaktovat a bude mít větší výkon než 8320E. Pokud je to určeno hlavně na hry, tak už bych stavěl na intelu: czc.cz/... Zde není nutné kupovat chladič na CPU i boxovaný to zvládne při dobrém hluku.

doplněno 19.03.16 16:12:

jmlc - r7 360 je blbost, hlavně s 2GB, které nedokáže využít... GPU se nevybírají podle velikosti paměti!

doplněno 19.03.16 17:01:

V tom případě, pokud se neřeší spotřeba bych šel do AMD sestavy. 16GB RAM musí stačit minimálně na 100 záložek, protože já mám 4GB a v pohodě zvládám i 20 záložek. CPU bude dost silný, ale do budoucna už nejde na tu desku dát silnější CPU (krom fx 9590 což je blbost kupovat). Takže jde o to jestli se bude v budoucnu upgradovat nebo ne. Jinak vystačí obě sestavy.

hodnocení

Na grafiku zas takové nároky nemám, Myslím, že časem by mi stačila jako "upgrade" nějaká GTX 750...

doplněno 19.03.16 16:51:

Především mám v plánu, že na sestavě bude běžet více monitorů. Ještě donedávna jsem žil s jedním, a přechod z jednoho na 2 byl jako rozdíl mezi peklem a nebem, ale bohužel, jak se rozšiřují mé aktivity na PC, tak je potřeba mnohem, ale mnohem výkonější pc než mám teď, a také bude třeba mít více pracovní plochy, naprosto běžně mám otevřeno v prohlížeči 40 karet a přeskakuji mezi nimi, problém, je, když je třeba otevřít, další tak musím nějaké zavřít, protože noťas nestíhá, a pak již není možné na něm dělat ani cokoliv jiného, protože je disk plně vytížen stránkováním. Procesor jede nonstop na 100% a to mne prostě už neba. Zkrátka bych chtěl počítač, co zvládne moji práci, a zárověň aby přitom zvládl i rozjet hru, abych nemusel například prohlížeč, nebo jiné programy vypínat. Mimo jiné, jsem kdysi byl nucen kvůli nevýkkonosti mého hardwaru přejít k velmi lehké distribuci linuxu, moc to ale nepomohlo, ale stejně na konec jsem byl nucen kvůli sotwaru přejít zpět k windows. A tak jsem si řekl, že když už se bude investovat do lepšího PC, tak ať je ten počítač opravdu pořádný. Samozřejmě si uvědomuju, že brzdou této sestavy bude například při hrách moje grafika, ale prostě nechci šetřit na ostatním, abych ušetřil na grafiku, prostě to chvíli vydržím a pak si nějakou použitou koupím...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]