Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
po výměně černé barvy v inkoustové tiskárně Epson už nelze vytisknout kvalitně.
V souvislém tisku je vodorovně přes písmena bílá čára,možná i dvě,tedy vlastně chybějící barva.Horní půlka slov je čitelná,dolní už ne.Text lze jakžtakž přečíst,ovšem problémem je QR kód,který jistě přečíst nepůjde.
Barva je nová,originální,zatřepal jsem dle návodu,provedl kontrolu trysek,vyčištění hlavy,pak i zarovnání hlavy a více možností pro údržbu už mi tiskárna nenabízí.Přesto problém přetrvává.
Otevřel jsem si tady i nějaké starší otázky,ale vyřešení se nedopídil.
Přeinstalaci tiskárny se chci vyhnout,pokud to bude jen trochu možné.
Nemá někdo nápad,co s tím? Díky
Zkusil jsem kazetu s barvou vytáhnout a znovu založit,vypadá to,že pomohlo.
Ovšem proč se tak stalo...
Chybějící barva v řádcích, může kromě ucpaných trysek způsobovat i špatný kontakt. Nevím, jaké tonery vaše tiskárna má ale moje tiskárna má hlavu přímo na kazetě,takže s novou kazetou je i nová hlava, příčemž je kazeta samotná spojená s tiskárnou pomocí hromady kontaktů, které občas zlobily, stačilo je očistit vhodným čistícím prostředkem a bylo po problémech. Pokud ale máte jen kazety s barvou a hlava je již součástí tiskárny, tak by mohla být hlava ucpaná, někdy to způsobují neoficiální barvy, které jsou méně kvlitní a mohou jednotlivé trysky ucpat, pokud čištění tiskové hlavy nepomůže, tak je možné, že do hlavy se nedostává dostatek barvy, nebo je třeba vyčistit hlavu ručně, a to je třeba tiskárnu rozebrat což vám rozhodně nepřeji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.