Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přejít na Windows 10 nebo ne?

Od: huntirovak* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, prosím někoho kdo mě může poradit, protože se mě neustále nabízí Windows 10 (stažení zdarma) tak mám problém, mám Windows 7 profesionál kterých se nechci zbavovat tak potřebuji poradit protože nejsem žádný odborník co je lepší. Jdou stáhnout ty 10 na flash disc a jakou musí mít kapacitu? Kdybych ty 10 instaloval tak musím mít nějakou zálohu pro případ další možnosti instalace, a ještě jedna věc je možno se vrátit po desítkách zpět na sedmičky? Děkuji a přeji krásný den.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Pouze můj subjektivní názor:
Zbavovat se Win7 Profesional kvůli W10 je nesmysl.
Pokud Vás obtěžuje neustálá nabídka na instalaci W10,stačí odinstalovat aktualizaci 3035883.
Pak se to přestane zobrazovat.
doplněno 28.05.16 15:10: Ano,překlep,omlouvam se.
doplněno 28.05.16 15:11: chip.cz/...
jirikryl

Hledal jsem aktualizaci 3035883, ale nenašel jsem ji a přesto mně nabídka W10 stále obtěžuje.

Není ve Vašem sdělení chyba? Našel jsem totiž aktualizaci 303 5583?

Prosím, sdělte není-li chyba (překlep) ve Vašem sdělení.

Díky Jiří Kryl

pc*
hodnocení

3x

Pokud upgradujete W7 PRO, tak z W10 bude OEM.

Pokus chcete W7Pro i W10, dá se to obejít.

Stručně:

Uděláte si zálohu funkčních W 7 PRO (nejlépe v českém Acronisu - dl2.acronis.com/...) Potom nainstalujete W10, váš počítač se nyní zapíše na Servru MS jako aktivovaný (můžete, ale nemusíte udělat zálohu funkčních W10) a nyní obnovíte zálohu W7 a budete jí používatí dál, pokud budete chtít v budoucnu přejít na W10 (ať novou instalací či obnovením ze zálohy), tak to můžete učinit kdykoliv, protože váš počítač už je na servrech MS aktivovaný.

Osobně bych zůstal u W7, které jsou odladěné (což se W10 říct nedá), navíc u W10 nemůžete zastavit/ovládat aktualizace a může se vám stát, že až vyjde nový build (nová verze W10) tak se vám veškerá vaše nastavení změní, nebo nebude něco fungovat a budete to muset znovu řešit.

Ona politika upgrade MS se změnila a nevydává už jen záplaty, ale rovnou nový balík kompletních Windows, takže pokud jste omezený FUP či jiným limitem stahování, tak tomu nezabráníte.

Jinak si myslím, že W7 budou vesele fungovat i po skončení podpory, protože i v dnešní době stále jedou a ještě dlouho pojedou XPéčka a svět se z toho nehroutí. Počítám že W7 pojedou ještě déle než XP, to jen MS tlačí uživateledo nového systému.

Zavěr: W7Pro můžete mít pod kontrolu, u W10 je tomu naopak - má pod kontrolou Vás.

hodnocení

2x

Ahoj, také můj subjektivní názor: Jsem na tom stejně jako Ty, jen mám nyní na PC Windows 8, se kterými jsem PC kupoval. Tu nabídku zdarma stažení W10 tu mám taky, ale jak mi poradil sám prodejce, od kterého jsem PC kupoval, ry Windows 10 mají stále nějaké problémy, pokud bys to chtěl pak zase přeinstalovat zpět, tak je s tím taky problém, a pokud s těma sedmičkama nemáš problém, tak za mě - rozhodně nechat být.

Taky mám kamarádku, která této "akce" využila, a měla s tím taky více trápení než užitku, s PC musela jet dokonce do prodejny, kde jí to museli zase znovu přeinstalovávat, takže - osobně se řídím radami prodejce, něco na tom bude, nechávám tedy u sebe W8 a Tobě bych doporučil zůstat u 7.

hodnocení

2x

Stejně na Windows 10 jednou přejdeš. Tak jako tak.

hk

Samurraj: V tom s vámi souhlasím. Tyhle plky o W10 jsou stejné nesmysly jako plky nynějších čtyřicátníků, když 15 lety psali, že z W98 přecházet na XP je pěkný nesmysl... Lidé potřebují stále dokola exhibovat svou hloupost, zvláště jde-li o MS.

ocasekmakan
To bych netvrdil, ja jsem treba mel win 3.11, pak 95, xp, 7. Mezi tim bylo jeste nekolik verzi a uspesne jsem se jim vyhnul.

ondra2*
hodnocení

2x

Já jsem s přechodem na W10 hodně dlouho uvažoval,ale bál jsem se, měl jsem W7, tak jsem to risknul... Rozhodně toho nelituju! Prostředí je plynulé, bez záseků, dokonce mi běží lépe jak W7, můžu si ten systém více přizpůsobit, takže já rozhodně doporučuji..

x®
17.03.16 11:34
hodnocení

0x

Tady už jen chybí blábol o tom, že W10 vymysleli mimozemšťané na screening populace lidsta. Stejně relevantní kecy, jako teorie spiknutí o chemtrails například. Grandiózní ukázka vymytého mozku autora "videa".

hodnocení

0x

Na dvou starých NTB v rodině jsem nechal W10, je to jen pro děcka na hraní... Rychlejší start, reakce některých aplikací,... Nicméně jednalo se o koupené starší dvoujádrové NTB s ramkou 2GB, kde 7mičky nestíhaly a starší OS již není podporován.

Na svém osobním PC mám W7Pro a měnit nebudu. Termín "intuitivní ovládání" vidím jako fakt, že nemám intuici a proto W10 neumím ovládat. Složitější postup k jednotlivým složkám OS, správa systému na nelogických místech... - ne, děkuji.

nomad*
hodnocení

0x

Win 10 mají rychlejší start a samy vyhledávají ovladače (jako některé linuxové systémy už přes dekádu), nenáročné na zdroje (tedy bereme-li jako konkurenci ostatní verze Windows OS) a také mají velmi dobrou zpětnou podporu, ale některé "starší" ovladače jsou dosti osekané.

Ve finále bude přechod stejně věc osobního vkusu - "desítky" jsou hranaté a jinak je to v podstatě jen návrat k "sedmičkám" po zmatených "osmičkách".

Po upgradu dostanete nové seriové číslo použitelné pro Win 10, vázaný na Vaši licenci a HW. Tedy budete-li potřebovat přeinstalovat ten samý PC, můžete tak učinit s normálním instalátorem staženým z netu. Dosavadní seriové číslo již nepůjde použít pro aktivaci Win 7. Na Win 10 je pak možné (nevím na jak dlouho a zda stále) využít downgrade zpět na Win 7, pokud se Vám nový OS nebude líbit. Pokud byste Win 10 z PC odstranil a chtěl využít Win 7, ať už na tom samám, nebo jiném stroji, budete jej muset aktivovat telefonicky.

hm*
hodnocení

0x

Bylo to tu už mockrát - zatím je na W10 stále mnoho stížností, W7Pro bych neměnil.

Pozn.: Co pořád všichni máte s tím rychlejším startem? Koho zajímá nějaké zrychlení startu? Nebo je snad potřeba ty W10 startovat každou půlhodinu? To by pak doba startu důležitá byla.

nomad*

Tazatele patrně zajímají výhody a nevýhody Win 10. Výhodou Win 10 je mimo jiné rychlejší start. Lepší?

Pokud přijdu na kolej a zajímá mě první vlak, kterým se dostanu na domů, rychlejší start a vypínání přijde celkem vhod. Protože.. je rychlejší. Nevím jak Vám to jinak vysvětlit. Prostě je to rychlejší a to je posun kupředu. Doufám, že teď už chápete.

Že to nezajímá Vás totiž neznamená, že ani nikoho jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]