Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Print screen

Od: alien* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, můžu se zeptat, jak děláte print screen? :D Mám Windows 7, a když zmáčku Prt Sc, tak se absolutně nic neděje. Poradíte mi?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den.Dělám to právě tlačítkem Print Screen.Pak otevřu malování,které je součásti Windows a pomocí Ctrl+V to tam vložím.

doplněno 16.03.16 21:21:

Ještě dodám,že jak ho přenesu do toho malovýní(Ctrl+V),tak pak kliknu na soubor a vyberu "uložit jako" a uložím do složky.

alien*
hodnocení

Tenhle způsob jsem také zkoušela, ale ani tak to nefunguje :/

Program, co má windows se jmenuje Výstřižky. Výstřižek se přímo uloží jako fotka ve zvoleném formátu (jpg, png)

doplněno 16.03.16 20:32:

Je tam ještě možnost výstřižku-volný výběr obdélníku, výběr okna nebo celá obrazovka.

Sedmičky přece mají - jak už bylo řečeno prográmek Výstřižek. Mám jej na hlavním panelu, protože velmi často ukládám obrazovku. Tak jen ohraničím, co chci mít uložené a jen zadám názen souboru.

U XP jsem používal program Screenhunter - ten byl funkčně stejný.

scv®
hodnocení

0x

Snímek obrazovky se uloží pouze do schránky, takže pak je potřeba otevřít nějaký editor a snímek tam vložit... nebo si nainstalovat program, který při stistknutí PrtScr (či nějaké předvolené zkratky) snímek rovnou někam uloží.

alien*
hodnocení

A neznáte nějaký dobrý program? Mám pocit, že už jsem zkoušela snad všechny.

scv®

Poslední dobou používám tento, trefně nazvaný PrtScr.. umožňuje jak screen celé obrazovky, tak označení oblasti myší.

hodnocení

0x

Taky jsem s tím bojoval, místo toho jsem začal dělat výstřižky, a ty si hned uložíš kam chceš, a je klid. :)

hodnocení

0x

Neukládá se vám fotka do složky např. Obrázky? Alespoň na Windows 8.1 to tak je přednastavené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]