Dobrý den. Prosím o radu. Ve firmě mi jeden ze tří zaměstnanců, mající přístup k firemnímu počítači kopíruje a vynáší data o zákaznících. Mám zájem na tom vyřešit to interně, bez zatahování do toho další osoby. Takže, potřebuji poradit nějaký spolehlivý program, který mi umožní skrytě pořídit screenshoty a zaznamená hystorii internetu, třeba i programy dva, každý zvlášť. Trošku jsem prostudovala co je dnes nabízeno a za pár korun se dá koupit schopný keylogger, ale to je to, co nechci. Jednak zaznamenává i hesla a z počítače se přihlašujeme do bankovnictví, tak i ti zmíňění zaměstnanci pc používaji pro své emaily a hlavně asi mám strach z takového programu, jestli není možnost zneužití třetí osobou. Taký program si do pc prostě nepustím. Za podobnou službu zajištění důkazů, mi soukromý detektiv předběžně spočítal cenu na 15-20 tis, což je prostě moc a policii do toho zatahovat nehodlám, chci si to vyřešit uvnitř firmy, bez nějakých komplikací nebo mstění se dotyčnému. Díky za typ..
Program Vám neporadím, ale nemáte ve smlouvách se zaměstnanci ustanovení o povinné mlčenlivosti? Tohle ustanovení zaměstnancec evidentně porušuje, tedy, zřejmě jste schopná mu to prokázat a pak by neměl být problém se s ním rozloučit, klidně dohodou.
jk*
Dobrý den. Ustanovení o mlčenlivosti a vše kolem ve smlouvách uvedeno máme, to je základní věc. Jen si nejsme úplně jisti, který z těch zúčastněných to je. Proto chci mít v ruce něco, co na něj jasně ukáže. Škoda je zatím jen v řádech pár tisíců, tak proto to nechci řešit mimo firmu a vynakládat desetitisíce za detektivy. Každý jsme v mládí dělal hlouposti, tak se nebudu mstít a hojit na mláděti, jen prostě udělit malou lekci, ze které si něco v tom lepším případě vezme, v tom horším se s ním pak rozloučíme se vší parádou...takže mi opravdu postačí jen nějaky prográmek výše, nechci žádný vše kopírující program, ač jsou velice snadno dostupné...díky...
Neřešitelná situace. Chcete sledovací program na odhalení protismluvního chování v zamestnaneckem PC, co by umel screenshoty, zaznamenava historii atd, ale jedním dechem dodáte, že v něm dělá spousta lidí spoustu nepracovních věcí a že vlastně žádný takový sledovací program nechcete. Babo raď.
Nechte zaměstnance podepsat doplněk smlouvy, řekněme bezpečnostní směrnici, v které bude uvedeno, co smí a nesmí a zároven, ze pocitace jsou (mohou) byt sledovany. Za poruseni, blablabla... pak si do pracovniho pc nainstalujte co chcete.
jk*
Asi si nerozumíme. Sledovací program odmítám já sama osobně, už jen z toho důvodu, že jsem tak trošku vůči tomuto paranoidní a bojím se, že takový program si bude v pc dělat a posílat co chce a kam chce. To právě nemám chuť podstupovat a riskovat, proto mi postačí jen něco, co uděla a uloží screenshoty, nic víc, historie prohlížeče už je takový bonus navíc, tohle mi k usvědčení stačí...
Pokud jim umoznujete na pracovnim PC vyrizovat soukr postu a hlasit se do soukr bankovnictvi, tak tam nemuzete bez jejich vedomi instalovat zadne keylogery ci snimace obrazovek. Tim byste si naopak nabehla vy, ze by vas zaloval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.