Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtení Ubuntu z flešky

Od: jeffik* odpovědí: 6 změna:

Mám na flešce UBUNTU. Když flashku dám do notebooku , tak se otevře Ubuntu a pracuje. Když tutéž dám do staršího pc s win XP nebo jiného s win 2000, a nastavím čtení z Removable disku , tak se stejně načte windows, jakoby pc tu flashku neviděl. Dá se to nějak nastavit? Díííííííííííííík.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, mělo by to jít, když si v BIOSu PC nastavíte (a uložíte) bootování z USB jako první. Zdravím!

doplněno 15.03.16 20:46:

Problém může být i v nové verzi Ubuntu. Vzpomínám si, že když jsem s Ubuntu experimentoval, tak jsem na starším HW nerozjel tehdy nejnovější verzi. Našel jsem si starší verzi a už nebyl problém (to bylo bootování z CD). Takže, můžete si zkusit i starší verzi na tu flashku.

hodnocení

0x
Zřejmě máš na mysli boot z flešky. Sám jsem s tím kdysi zápasil. Pc s deskou gigabyte prostě odmítal startovat z flešky, noťas ok. Nakonec jsem přišel na to, že když je fleška vytvořená v usb creatoru v ubuntu, tak na té základovce nestartuje, ale při vytváření s pomocí příkazu dd v konzoli ta fleška jede úplně všude. Problém tedy mimo nesprávně nastaveného biosu může být i v tomto. Hodně zdaru!
jeffik*
hodnocení

Ahoj a velký dík za rady.Problém je v tom,že zatím mám zkušenosti jen s intalací programů do win. Ubuntu jsem nikdy neviděl a chtěl jsem je vyzkoušet. Takže nerozumím, co je to usb creator , ani příkaz dd. V BIOSu se vůbec čtení z USB flash nedá najít ani nastavit? Dík za připadnou radu. Zdravím

scv®
hodnocení

0x

S tím, jaký je tam systém, by neměl být problém, ale starší HW - to už je něco jiného.. Některé biosy dříve řadily flashky mezi HDD, takže samotné Removable na prvním místě nestačilo, muselo se ještě změnit pořadí HDD, což ale často nebylo možné. A jak píše @libor007, problém může být i v programu, kterým byl obraz nahrán na flashku - minulý týden mi takhle jeden obraz také nešel.. po "zdédéčkování" už ano. Kdyby to nešlo ani jiným programem a v biosu nic nebylo, tak zbývá jedině vzít to přes CD/DVD.

jeffik*
hodnocení

Dík za rady ! Takže kdybych tu flashku , co jde na Notebooku přepálil na CD disk , tak by to šlo? Zdravím.

scv®

No z té flashky bych to asi radši nedělal.. jestli máte někde ještě stažené ISO, pomocí kterého byla vytvořena ta flashka, tak vypalte rovnou to. Případně si ho stáhněte zde. Nebo potřebujete z nějakého důvodu obraz přesně v takové podobě, jako je na flashce? Kvůli nějakým změnám oproti standardnímu obrazu? Pokud ne, tak bych flashku z tvorby toho CD vynechal, bude o možnost chyby méně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]