Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapnutí starého pc

Od: alojjz odpovědí: 3 změna:
Ahoj nevíte někdo kde by mohl být problém. Cca po 5 letech jsem vytáhl starý PC ovšem nejde zapnout. Vše vypadá v pořádku i kondenzátory. Jen zdroj nvm zda je v pořádku ale asi jo nevíte jak ho mám vyzkoušet? Nebo nevíte co bych moch promerit na zakladovce? Už nevím co zkusit ani vetraky se neroztoci prostě je úplně mrtvej.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, začal bych u zásuvky 220 V, potom zda je dobře zaražený kabel do zdroje a jeho vypínač v poloze I (zapnuto). Dále bych rozebral zdroj (a hned vyčistil) a podíval se tam na stav skleněné pojistky. Potom rozebrat kabeláž a opět ji dobře spojit, vyndat moduly RAM i karty a opět dobře zpět. Zřejmě koupit novou baterii k BIOSu a doufat, že pasta pod chladičem procesoru ještě plní svoji funkci. Zdravím!

P.S. Problém může být už ve spouštěcím tlačítku na bedně (špatný kontakt).

doplněno 13.03.16 09:51:

alojjz - tu fotku základovky jsem zde viděl asi již 2x. Zdá se, že měníte přezdívky, zakládáte otázky - a problém je pouze jeden. Ta otázka, jak zapojit spouštěcí tlačítko k této základovce, je přeci také Vaše, ne? Takže, takto to zde asi nevyřešíme.

doplněno 13.03.16 09:53:

poradte.cz/...

neo*
hodnocení

0x

ocenil bych podrobnější ,,nahled" jsem ,,slepí" co si mám představit pod pojmem 5 let...ano zdroj jde vyzkoušet samostatně

na svorkovnici propojte zelený vodič s černým . viz obrazek. já připojuji ještě zkusmo ventylatorek pro jistotu

Zapnutí starého pc
alojjz
hodnocení

V příloze máte fotku zakladovky. Chladič mám odděleny jinak tam samozřejmě je. Zdroj je v pořádku ovšem PC stále nejde.
Zapnutí starého pc #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]