Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Přes léto budu dost low cost cestovat: hlavně vlakem/busem, po ČR, ale i blízkém zahraničí. Bydlet budu různě, nejen nějaké motely, ale možná i stan. Bude to trvat asi tak 2 měsíce. Jde o to, že potřebuji být v kontaktu se světem, psát mejly "na úrovni"-tedy bez překlepů a chyb. Mám sice mobil 5,5 palců, ale na dotykáči psát delší text bez chyb nedávám. Taky mám starší ntb 17 palců, ale je to těžká kráva a to tahat je dost nepraktické, potřebuji cestovat fakt na lehko. Proto hledám něco, co bude mít těch 8-10 palců, nebude se to sekat (používám jen internet, office, a občas sleduji filmy, youtube atd. žádné hry nehraji) a bude k tomu možno připojit hardwarovou (klidně i mini) klávesnici eventuelně myš. Jsem naprostá lama, jen uživatel, na nějaká složitá řešení mě neužije. Takže co koupit? Nějaký netbook. Nebo jak to vyřešit? Mělo by to mít dotykovou obrazovku, aby se to dalo v budoucnu používat jako tablet. Cenu - 5,6,7 000? Ono to totiž možná tu cestu nepřežije, a jestli ano, stav bude takový, že to neprodám, tak nechci investovat příliš. Co mi poradíte? Systém neřeším, zvládám i android i win.
Asi byste měl jako první kritérium zvolit tablet se slotem pro SIM kartu.Ve stanu totiž zřejmě wifi nechytíte.
Možná bych doporučil Lenovo Yoga 2 8 FHD LTE,cena je do šesti tisíc a baterie má udávanou výdrž 18 hodin.V reálu samozřejmě méně,ale i tak je to špica.
Tablet podporuje OTG,takže byste externí klávesnici měl připojit.
Tak internet mám v mobilu, takže LTE v tabletu není třeba, stačí wifi. Takže se mám zaměřit prostě na tablety, které podporují OTG? To je pro mě nový pojem teda.
Mám Yogu asi rok. Výdrž jsem neměřil, ale na nabíječce je doma pořád. Vybíjení na cestách nevím. Je bez SIM, ale s tím mobilem se nechá udělat hotspot. Dobíjecí konektor taky trochu zlobí, ale spíš to bude dělat samec. Kvůli tomu jsem vrátil tři Archosy. Se Sim je jiné Lenovo, ale jen datová Sim z nouze na mail, vlak, případně SMS přes brány operátorů. Přijde to levně za rok tak utratím s bídou 50 Kč a musím dobíjet 200 Kč. Jinak spokojenost.
A OTG je důležité pro připojení externích zařízení a k přenosu souborů
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.