Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, Mám nějakou chvíly nový notebook, a ikdyž jsem připojen k wi-fi, tak mi občas internet vypadne.
Např. Jsem normalně na Notebooku, surfuji po internetu a najednou se nenačtou stránky, žádné, ikdyž je z aktualizuji, tak se kouknu na připojení, ale normálně jsem stále připojen k internetu. Ale už se mi nic nenačte, a jediné co jde je buď cca 5-10min počkat a samo se to rozběhne, nebo se odpojit od wi-fi a znova připojit.
Po nějaké době je to celkem otravné, děje se to někomu z vás? Máte nějak řešení co s tím?
Za případné rady, Děkuji!
Kdybyste si instaloval Network Stumbler a podíval se na wifi sítě v okolí, možná byste zjistil nejen sílu vašeho signálů a viděl i průběžně jakou má sílu, jestli nevypadává, ale i okolní wifi sítě, jejich sílů a na jakém kanálu komunikují. Někdy se stává, třeba v husté zástavbě, že na stejném kanálu je víc wifin a hlavně, že některá je tak šíleně silná, že ruší vaši komunikaci. Třeba, možná. Za vyzkoušení nic nedáte. Uvidíte.
Jen doplním...Také je možné zkusit aplikaci WiFi Analyzer pro Androidí platformu na mobilním telefonu.
Možná se pak tazatel bude divit, kolik WiFi sítí mu kolem hlavy létá...
Nedávno jsem něco podobného řešil u kamaráda. Taky nový notebook (čili windows 10) a neustálé výpadky wifi a dokonce i ztráta SSID (notebook wifi nevidel. ikdyz ostatni zarizeni mobil a tablet ano). Proskenoval jsem prave zminenym programem okoli a nic. Aktualizoval jsem ovladače na notebooku - nic. Aktualizoval jsem firmware na routeru, nic. Snižoval i wifi standardy (b/g/n) a hral si s kanaly - proste nic nepomohlo, nez reinstal cistyma 10kama. Nevim, tyhlety predinstalovane softwary od vyrobcu jsou naprd.
Jak píše host ^, příčinou by mohlo být rušení sítí na stejném kanálu. Pro vyřešení by stačilo na vašem AP kanál změnit. Podívejte se na tento článek. Programů na zjištění sítí v okolí, jejich kanálů a použitého zabezpečení je spousta, zkuste hledat " wi-fi scanner" nebo " wi-fi analyzer". Poměrně rozšířený je např. program inSSIDer. A také jsou k dispozici aplikace na mobil, pokud byste nechtěl nic do NTB.
Pokud by v okolních sítích problém nebyl, tak je více možností: od "umírajícího"AP (kondenzátory vysychají, ztrácejí kapacitu a pak se dějí věci..), až po problém s ovladači wi-fi na noťasu.. píšete, že je nový, tzn. možná Win 10? Tam bych si nebyl jistý ničím..
Ja som mal wifi cez vlastnú anténu, Ale tiež kolísala sila signálu a veľmi bola závislá na počasí. Mal som aj anténny zosilovač, ale po 3 rokoch som prešiel na ADSL cez telefónnu linku. Pevnú linku telefón som zrušil, internetová prípojka mi zostala.Odvtedy som spokojný. Mám rýchlosť okolo 1800 kb, pre seniorov, a ide mi ešte aj notbook na vifi-modem. A žiadne rušenie pre počasie.
Jistě někomu to může vyhovovat i ty nabízené 2 MB. Nevím o jakou slevu pro seniory se jedná, přesto za ty 2 MB chtějí O2 nehorázné peníze.
Přesně to jsem měl také,výpadky sítě za 275 čk měsíčně od firmy HI-NEXT.Poslal jsem tuto firmu i jejich službami kamsi a přešel k T-mobilu internet pro domásnost za 399 čk měsíčně,siť LTE a frčí to jak blázen bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.