Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém.
V excelu mám seznam položek. Ve sloupci A čísla ve sloupci B doprovodný text. No a já bych potřeboval podle dalšího seznamu vyfiltrovat položky ve sloupci A, které odpovídají tomu druhému seznamu nebo třeba vykopírovat na nový list.
Viz. obrázek. Řádek 1-15 seznam. Řádek 17-19 hodnoty, podmínka pro filtr. Řádek 23-29 hodnoty vyfiltrované hodnoty. Pro zvýraznění jsou červeně.
Děkuji za pomoc.
Dobrý den, nevím, jestli na to existuje přímo nějaká funkce, ale poradím Vám, jak bych to u rozsáhlejších tabulek řešila já.
Máte dvě tabulky 1. A1:B15 a 2. tabulku A$17:A$19
Do buňky C1 bych vložila funkci SVYHLEDAT (viz vzorce,vyhledávací a referenční funkce) - Parametry: hledat buňku A1 v tabulce 2 (A$17:A$19), sloupec 1, typ NEPRAVDA a zkopírovala bych tuto funkci do buněk až po C15. Před čísly řádků v tabulce 2 je třeba dát znak dolaru, aby se při kopírování oblast, v které budete hledat neměnila.
Pokud funkce najde číslo z 2. tabulky, vypíše jej do C1:C15, jinak zobrazí hodnotu NEPRAVDA. Pak bych zadala klasický filtr a vybrala všechny položky, které neobsahují hodnotu NEPRAVDA a ty vykopírovala na nový list.
Výstup NEPRAVDA nebo ##N/A je ekvivalentní, znamená hodnota nenalezena. Děkuji za hodnocení.
Dobrý den. Děkuji. Jen mi to místo NEPRAVDA píše #N/A a místo PRAVDA #REF!
Ale vyfiltrovat se to dá.
Aha, teď jsem zjistil, že jsem do pole sloupec uvedl špatnou hodnotu. Teď mi to tedy v případě, že to odpovídá dosadí hodnotu ze sloupce A z daného řádku, v opačném případě uvede #N/A.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.