Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
koupil jsem si 2x2GB ddr2 800mhz, deska má 4 sloty mohu k nim přidat 2x1GB ddr2 667Mhz? Frekvence u těch 800Mhz se sama přizpůsobí těm 667Mhz nebo to musím nastavit v biosu?
A pojede to teda?
Co je lepší varianta?
4Gb 800 Mhz nebo 6Gb 667 Mhz?
ano - lze, ale bude mít sníženou rychlost na nižší hodnotu. Nastavovat se nemusí.
Lepší varianta je 800MHz, pokud je 4GB dostačující pro potřeby uživatele.
můžete sem prosím hodit i popis ram 667? Díky
Tak to je dobře. Koupil jsem si Kingston a překvapením pro mě bylo když jsem zjistil, že jsou to ty lowe profile, ale naštěstí fungují, akorát mě zaráží, že nemají přímo označení Kingston.
Protože jsem četl, že některé prý mívají kompatibilitu jen s AMD v čem je tam tak zásadní rozdíl?
Štěstí? Everest uvádí, že jsou to Kingston( a nebo jejich velmi, velmi věrné napodobeniny). Ono je dnes prakticky všechno made in CHINA dokonce i sladidlo které prodává Kaufland je z Číny i když teď se tam najednou píše vyrobeno v Německu, ale byto tam v Číně.
Jinak čipy jsou Hynix.
Zde to máte i když se mi stala prapodivná věc. Po přidání těch 667Mhz modulů mi PC odmítalo naskočit do OS jen se roztočil hodně větráček od procesoru pak se to seklo a samo vyplo a restartovalo. A pak i když jsem nastavil na ddr 667 tak zase to nešlo, nakonec jsem musel ty 800 Mhz moduly zcela vyndat.
Možná je v tom na vině ten jeden modul 667Mhz protože je serverový s ECC(72 bit). Samozřejmě, že mám celkem tři ty moduly, dva stejné a jeden ten odlišný. Na obrázcích každý jiný.
Dát tam kombinaci pouze těch 2x667mhz 64 bit a 2x800mhz 64 bit jsem ještě nezkoušel.
EDIT: Tak asi nepůjdou, nejdou mi společně ani když nastavím SPD na 533 nebo 667 Mhz. Respektive to jede jen při startu PC, ale pak při pokusu přejít do OS na úvodní obrazovce se to sekne a vypne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.