Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Občasné odpojování NB od WiFi

Od: bohumil® odpovědí: 2 změna:

Na svém NB pracuji nyní s Win.8.1. Občas se mi stává, že při práci na internetu, při připojení přez vnitřní síť WiFi, se mi počítač odpojí od WiFi, na ikoně signálu WiFi se objeví červené pole s bílým křížkem a po najetí s kurzorem na tuto ikonu mi NB vypíše hlášku "Nepřipojeno-není k dispozici žádné připojení". Při kliknutí na tuto ikonu se zobrazí SW "vypinač" WiFi, ten je zapnutý, ale ikonka WiFi signálu je bez signálu a pod ní je hláška "Nenalezeny žádné sítě" a pod ní nejsou žádné sítě vypsány. Přitom, když je vše v pořádku, je těch sítí vypsáno kolem cca 7 (sousedi). A rovněž přitom, na vedle postaveném tabletu, je signál maximální, sítí WifI zobrazeno rovněž několik a tablet je stále připojen. Stejně tak i na vedle položeném smartphonu. Vypnutí a zapnutí SW "vypínače" WiFi na NB situaci nezmění, stále se zobrazuje hláška "Nenalezeny žádné sítě" a sítě se nezobrazí. NB se na WiFi nepřipojí (i když má nastaveno SW automatické připojení na WiFi). Pak je někdy možno se připojit pomocí "Návodu" od Win. Pokud se zobrazí že je online a požádám o opravu připojení (vypíší se možnosti poruchy a při kontrole odstranění závad se závady uvedou jako zjištěné a odtraněné) a to aniž provedu jakýkoliv zásah, připojení je v dalších krocích provedeno (asi zásahem operátora MS- nevím zda je to možné?), nebo se mi "Návod" zobrazí offline, vypíší se různé možnosti poruchy (opět routr, kabel a pod.), při kontrole odstranění závad se tyto opět uvedou a pak se připojení tedy nepovede. Když NB restartuji, připojení se rovněž nepovede. Když NB ale vypnu a po krátké době zapnu HV, NB se sám na síť WiFi opět připojí a ikona signálu WiFi ukazuje maximální signál a při kliknutí na ikonu se zobrazí všechny dostupné sítě z okolí, tak jako na tabletu a smartphonu. Na těchto, po celou dobu snahy připojení NB na WiFi, je připojení na tuto síť stále aktivní, bez jakýchkoliv výpadků. Všechna zařízení jsou napojena na stejnou síť WiFi. Zřejmě bude něco špatně nastaveno SW na NB, ale nevím co. Nejsem žádný machr IT, jsem jenom samouk i když s předchozími počítači (Atari a pod.) a pak s PC pracuji, ale hlavně jako "uživatel" a kdysi i laický "programátor" už 30 let a nyní již dosti starý (69 let), který se stále učí, co se týká vlastního nastavování a přístupu k OS (Windows, Android a jiných), na případně vzniklých problémech a jejich odstraňování, za pomoci četby různých článků na internetu, případné rady zkušenějších (ale ty nemohu stále otravovat, takže je využívám pouze v kritických situacích) a případně poraden, jako je tato. Budiž ji i všem, co se o své zkušenosti dělí, za to chvála. Tolik k mé odborné kvalifikaci. Prosím poraďte, kam šáhnout, abych výše provedený problém odstranil, je to někdy nepříjemné a zdržuje to. Děkuji za každou dobrou radu.

,

doplněno 09.03.16 09:44:

hk děkuji za reakci. Router je OK, rozšiřoval jsem teď síť WiFi o další router a ten jsem celý nastavoval a dělalo mi to odpojování WiFi už od začátku, co na internetu "jedu" i na původním připojení na první router, cca 1 rok. A ostatní zařízení, jež na tuto síť WiFi provozuji, 2 tablety a 3 smartphony, žádný problém nemají a přpojují se na ni a pracují bez problémů (jak jsem uvedl už ve svém dotazu). Takže to bude zřejmě v tom ovladači WiFi v NB, ale ještě nevím, jak jej aktualizovat. Vím jenom zatím, že v NB je v řádku "síťové adaptéry" definován adaptér WiFi "Mediatek MT7630E 802.11bgn" a řadič "Realtek PCIe GBE Family Controller". Prosím o upřesnění, kde bych ten ovladač WiFi v NB našel a jakým způsobem jej aktualizovat, případně jak a odkud nainstalovat jiný. Toto už je zatím mimo mou parketu.

K té instalaci Win 10 mohu jenom doplnit, že jsem je měl již nainstalované, v říjnu 2016, ale vzhledem k tomu (dle vyjádření mého odborného poradce-důvěryhodného kamaráda), že jsem před instalací neprovedl celkovou "údržbu" a "vyčistění" NB, na což MS neupozorňuje, že je to nutné, dělaly mi ty desítky psí kusy, nešly spouštět aplikace a.t.d. Rovněž mi nevyhovovala ta velká možnost vstupu do systému z MS, i když jsem povypínal, co se dalo. Pak mi rovněž vadilo, že jsem nemohl otevírat soubory PDF v Adobe Acrobatu, který hodně používám a musel jsem je otevíret v aplikaci MS (teď už nevím její přesný název) a tak opět získává MS přístup k mé práci. Proto taky zřejmě MS tak horentně "vnucuje" ty Win 10 a zadarmo!

Dokonce se mi stalo, i když mi můj poradce, říkal, že prý je to nemožné, že jsem po kritickém dopise, jenž jsem na MS cz adresoval, s definicí problémů, které mi Win 10 způsobily, najednou měl spuštěný v NB antovirový program MS, který je součástí Win a který jsem měl ale předtím jednoznačně vypnutý, neboť mám nainstalovaný oficiální antivir ESET Smart Security a když pak šly tyto oba antiviry "do sebe", NB se mi zablokoval do "nouzového režimu" a nemohl jsem se z něj dostat, protože mi NB říkal, že mám problém v "zabezpečení" a věděl jsem, že nesmí být v počítači spuštěny dva antiviry, k vypnutí žádného antiviru jsem se nemohl dostat a šlo to stále dokola. Pomocí poradce jsem pak zpětně přeinstaloval Win 8.1, mám je s nástavbou (jako Win 7) a vše mi od té doby (až na ten problém s WiFi), funguje OK a bez problémů. Toliko mé vysvětlení, že ty Win 10 nepoužívám. Jinak ještě jednou děkuji za reakci na můj dotaz a pokud budete mít ještě chuť, upřesněte mi jak provést a kde, tu aktualizaci, nebo přeinstalaci ovladače WiFi v NB.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Prvně aktualizujte ovladač wifi na počítači. Problém bych ale nehledal v počítači, pokud vám to předtím šlo. Zaměřil bych se na routeru - předně aktulizujte FW v routeru, dále projděte nastavení WIFI, změňte šifrování, kanál atd. Proč používáte dnes zastaralý W8.1, když můžete bezplatně aktualizovat na W10? Nepochopím...

palacky*
hodnocení

0x
Nejsem zadny it machr. Reaguji z tematu pod ktery jste poslali odkaz.
Take mi delala problemy wifi priblizne takove Jake mate vy. Vzdy mi pomohlo kdyz jsem kliknul na wi-fi ikonu> otevrit centrum sitove pripojen a sdileni> zmenit nastaveni adapteru> pravym tlacitkem na vezdratove pripojen> odpojit> pripojit. Pak mi to slo. Ale je to takovy neodborny zpusob si myslim.
Ovladace vetsinou najdete na strankach vyrobce NB pod modelem vaseho NTB. Vetsinou to tak vyrobci maji.
(Nezlobte se na mne pokud je to rada mimo misu :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]