Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém se sekáním her. Úvod možná naznačuje otázku ze základní školy, ovšem problém nemohu vyřešit. Mám 4 jádrový procesor 3,2 GHz Intel Quad Core (taktovaný a stabilní z 2,8 GHz), 8 GB RAM a grafickou kartu Radeon HD 4870 X2. Někde bude asi problém (nějaká komponenta celý systém brzdí). Hra se seká (X3 Reunion/Terran Conflict/ a cokoliv jiného, v případě X3 mám obě, jde ve druhém případě o datadisk, ta samá hra). Nechal jsem si běžet diagnostiku a zakreslovat křivku, když hra běžela. RAM-ky nejsou plné ani z půlky, paměť na Grafické kartě to samé. Vytížení jader na Grafické kartě 41%. Vytížení Procesoru také tak kolem poloviny. Měl jsem 64bit Win7, dělalo to, upgradoval jsem na Win10 a nemá to vliv, stejné výsledky... Poradí mi někdo? Předem velmi děkuji.
Příčin může být spousta... Nejdříve zkontrolujte teploty, například pomocí utiltky HWmonitor. Pokud budou teploty vyskoé, tak budete muset pc vyčistit od prachu... Další relativně častou příčinou může být zdroj. Byť se to nezdá, tak slabý zdroj může tyto problémy způsobovat také... Takže v této utilitce zkontrolujte teploty a jednotlivá napětí, a pokud máte třeba druhý monitor, tak sledujte teploty napětí při hraní, případně sem pošlete screenshot, ať to nemusíte vypisovat...
Dobrý den,
děkuji za odpověď. Prachem to být nemůže, mám PC v "ukázkovém stavu" na koukání. Pravidelně každoročně čistím + veškeré průduchy mají dvojité filtry. Teplota v PC jen těžko přesáhne 40 °C , pouze na grafické kartě při opravdu velkém zatížení teplota stoupne na 45°C. Zdroj mám předimenzovaný, výkonově by utáhl tři moje počítače naráz, mám rád velké rezervy a přesně nedostatečnému napětí na větvích při velkém odběru jsem se chtěl vyhnout. Monitor mám pouze jeden.
Včera jsem ještě něco testoval. Zkoušel jsem spřáhnout některé procesy pouze na 4. jádro procesoru. Hru jsem nechal běžet na zbylých třech a určil jí maximální prioritu. Procesor měl každé z jader na 30 - 60 %, Poté jsem vyzkoušel, jestli není problém v procesoru a není možno využít jádra naplno - z nějakého mě neznámého důvodu, nastavil jsem hře spřažení jen na jedno jádro. Test vyšel ale podle očekávání, jádro běželo na 100%. Pak to samé se dvěma jádry, jádra běžela kolem 60-70%.
Můj poslední včerejší test byl, jestli systém přeci jen nebrzdí grafická karta. Zkoušel jsem porovnat min a max detaily+rozlišení (Tedy test 1: min rozlišení a min detaily a test dva: plné rozlišení a plné detaily). V obou případech hra běžela naprosto stejně rychle (s trháním se v akčních situacích). Jak už jsem psal, grafická karta při maximálních detailech má ještě skoro 60% rezervu.
Leží mi to v hlavě, protože pokud by byli procesor nebo grafika vytížené na maximum, sekání je jasné, ale když jsou vytížené jen na polovinu a hra se stejně seká, jako by něco nestíhalo...nevím no...
Budu opravdu moc rád za dobrou radu...
No, tak v tom případě by mohl být problém v ovladačích, ale bohuřel nepíšete, jak jste k těmto problémům příšel, to se projevily jen tak z ničeho nic, nebo se tak děje už od doby, co jste tyto hry začal hrát? Děje se tak i v jiných hrách?
Případně skuste reinstalovat systém, pokud máte někde třeba jiný disk, tak původní z pc vyndejte a dočasně do něj dejte tento jiný a nainstalujet ne něj čerstvé Widle, a na nich to skuste znovu, jestli se to nezlepší..
Jinak grafická karta, kterou máte, je na dnešní dobu už opravdu slabá. Skusil jsem jí porovnat s mou lowendovou Radeon R7 250, která je dokonce a trošku výkonnější něž ta vaše...
Zde je porovnání: videocardbenchmark.net/...
Tady něco k té hře , neznám ji , tak nevím zda to není k jinému dílu.
. Vesmírné orgie...
... opět mají dopad na plynulost hry. Oficiální minimální a doporučené požadavky rozhodně neodpovídají skutečnosti a jsou holým nesmyslem. Pokud tedy nemáte nabušenou mašinu, radši si X3: Reunion schovejte na později, on vám nikam neuteče. Šťastlivci s novým hardwarem budou při bloumání po sektorech v sedmém nebi. Vývojáři zapracovali na novém designu lodí a stanic a všechno je mnohem hezčí než dřív, vyjma boronských korábů, jejichž aqua-vzhled z X2: The Threat nám v aktuálním dílu skutečně chybí.
další obrázky z této hry najdete v sekci screenshotů
Stěžovat si můžeme ještě na absenci kokpitů, ale i tento nedostatek během prvních několika hodin překousnete. Problémy přijdou až ve chvíli, kdy se rozhodnete zaútočit na některý ze xenonských sektorů. Hra zkrátka není dostatečně optimalizovaná a drastické snížení FPS vás natolik vytrestá, že si to příště raději rozmyslíte. Oproti tomu soundtrack dopadl opět na jedničku s hvězdičkou – naše nejoblíbenější skladby podbarvují atmosféru v sektorech Kingdom’s End a Getsu Fune.
. Závěr
Nebýt spousty fatálních bugů, s nimiž měli autoři tu drzost hru pustit do prodeje, ocenili bychom jejich nové dítko jistě větším číslem. Většinu nepříjemností opravují patche (které by už měly být zabudovány v české verzi plánované na jaro), ale takový přístup by rozhodně neměl zůstat nepotrestán. Některé zmiňované prvky mohly být vyřešeny mnohem lépe, ale s tím si musíme počkat až na další pokračování. Opravdoví vesmírní vlci jen mávnou rukou a naplno se ponoří do hry, která jim nedá spát po několik dlouhých měsíců.
Tento článek původně vyšel v časopisu
Tady celý článek:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.