Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sledování aktivit na netu

Od: pavelz odpovědí: 1 změna:

Chci se zeptat, zda je možné aby provozovatel internetových služeb mohl sledovat aktivity svých zákazníků na internetu. Jsem zákazníkem místního provozovatele internetových služeb. Jsem připojen pomocí Wifi. Ne že bych pojal nějaké podezření ohledně sledování mých aktivit na netu, ale z principu by mě zajímalo, zda to možné je a jak se tomu případně bránit.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možné to je, je to dokonce překvapivě snadné. Paušálně se to neděje, protože by to vygenerovalo obrovské množství záznamů, ale pokud si ISP z nějakého důvodu řekne, že bude sledovat právě Vás, nebo mu to dokonce nařídí soud, tak tomu zabráníte těžko.

Bránit se tomu dá snad jedině využíváním nějakých anonymizačních proxy serverů, ale pak Vás zas bude moct trackovat provozovatel té anonymní proxy. Využívat co možná nejvíce šifrování (https atd), pak sice ISP uvidí, kam se připojujete, ale obsah té komunikace už nerozluští. Prostě ty datové vláčky jezdí po jeho kolejích, tak on prostě snadno zjistí, kam jezdí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]