Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firefoxu bookmarks sidebar menší mezery

Od: jaromir83* odpovědí: 10 změna:

dokážete z tohoto support.mozilla.org/... někdo pochopit co nakopírovat do *.css souboru abych se měl ve firefoxu v bookmarks sidebaru menší mezery mezi řádky odkazů? dík

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

vyzkousejte toto ;) uz to pouzivam nekolik let a nedovedu si bez toho firefox predstavit addons.mozilla.org/...

nicmene s vyskou neporadim, ve FF travim spoustu casu, ale ze by mi zrovna vadila vyska radku... to ne :)

doplněno 03.03.16 14:40:

aha vam vadi velka vyska, tak to v tom sidebaru tak neni, jsou tesne u sebe

jaromir83*
hodnocení

já myslel vodorovnou lištu bookmarků co je nahoře. mám 4:3 monitor, takže ne side-bar, oprava

iz*
hodnocení

0x

Já bych zkusila upravit výšku řádku "line-height", jež se odvozuje

od velikosti fontu nastavené pro ten který prvek. Např. { line-height: 1.3em; }

znamená, že řádek má být 1,3 x vyšší než použitý font.

Pro web se často používá 1.5em, já používám 1.35 až 1.45em; tam, kde potřebuji řádky užší, používám 1.15 až 1.25em. Výšku pod 1.1 nedoporučuji (obzvláště v případě podtržených odkazů), text je pak moc "nahuštěný", špatně se mi v něm orientuje.

Další možnost je nastavit výšku řádku "natvrdo" v pixelech...

Ale podle mne je lepší výšku stanovit relativně (řádek se po změně velikosti písma automaticky přizpůsobí).

jaromir83*
hodnocení

můj *.css soubor

@namespace
url("http://www.mozilla.org/keymaster/gatekeeper/there.is.only.xul");

#personal-bookmarks .toolbarbutton-icon {margin-right: 0px !important;} {line-height: 1.3em;}

přidání toho line height se nijak neprojevilo, lišta bookmarks má pořád vysoké řádky, jak je na obrázku vpravo

support.cdn.mozilla.net/...

vejde se mi jich málo na monitor, dřív jsem to měl jak to je vidět vlevo, ale zapomněl jsem jak jsem to udělal

iz*

Podle mne tam máte dvě závorky navíc:

#personal-bookmarks .toolbarbutton-icon { margin-right: 0 !important; line-height: 1.3em; }

A vyhodila bych "px" za nulou (nula je vždycky nula bez ohledu na jednotku)...

doplněno 03.03.16 16:40:

Omlouvám se za odkaz.

Zkopírovala jsem jej z Vaší reakce a ani při opravě se mi jej nepodařilo odstranit.

jaromir83*
hodnocení

první část příkazu funguje (dá ikonky na bookmark liště víc k sobě), ale před to lineheight se asi musí napsat něco jiného aby to fungovalo

iz*

Také se zeptám:

Jak se jmenuje soubor .css

a kde bych jej našla?

____

"Line-height" se píše s pomlčkou (někdy stačí chybějící drobnost a nefuguje to).

Odstranil jste už závorky navíc?

(Mezi odsazením a výškou řádku jste uzavřel jednu a otevřel druhou závorku.)

___

Jakou výšku řádku máte nastavenu u odkazů (pozdější pravidlo přepisuje dřívější)?

Ostatní radši v obrázku (pořád se mi nedaří odstranit "odkaz"):

Firefoxu bookmarks sidebar menší mezery
jaromir83*
hodnocení

v každých widows se to ukládá jinam, ve vista 64bit zmáčknout windows tlařítko + R, napsat %APPDATA%, OK,

ve mozilla/firefox/*.default/ se musí vytvořit složka chrome a v ní soubor userChrome.css

iz*
04.03.16 15:38

Děkuju.

jaromir83*
hodnocení

nefunguje to, u starší verze firefoxu by to fungovalo, dá se někde stáhnout? díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]