Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenačte se externi HDD v pc ale jinde ano

Od: jinjik odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mám externí HDD od HP, kdy mi po připojení k PC "zahraje" zvuk připojení, poté se mi zpomalí PC a načítá se HDD, který ovšem nenačte. V Tento počítač se zobrazí Místní disk E, ale ne Portable drive, jako to bylo dřív. Ovšem když externí HDD připojím do TV, tak se mi načte a načtou se i fotografie a další data, bohužel z fotografií se zobrazí třeba jenom polovina. Stejné to je i když připojím HDD do mobilního telefonu. Zkoušel jsem takto zkopírovat nějaké složky (hlavně fotky) do telefonu, ale zkopírujou se mi třeba 4, někdy 10 fotografií a poté mi telefon napíše, že se kopírování nezdaiřlo.

Můžete mi někdo poradit co s tím, nechci ty fotografie ztratit, nerad bych HDD nějak formátoval před zálohováním některých dat. Děkuji moc.!

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

0x

Může být poškozená tabulka oddílů, chyba v převodníku / boxu, chyba v samotném file systemu.. dalo by se to řešit softwarem na záchranu / obnovu souborů nebo třeba připojit disk v *nixu (stačí použít Live CD nějakého rozšířenějšího Linuxu), zkusit zkopírovat důležitá data jinam a disk zformátovat (už ve Win). Také jsem měl problémy s diskem (resp. Windows s ním má problémy stále, Linux ne *bzum*) a skončil jsem u koupě druhého disku, abych mohl vše zkopírovat a zformátovat.. ono nakonec mít vše na jednom externím disku je docela riziko. Pokud by byl problém v boxu, dá se pomocí jiného boxu nebo samostatného převodníku (za pár stovek se prodávají sady IDE + SATA -> USB) vyzkoušet, jak se disk chová jinde. Také někdy dělají potíže USB porty - zvlášť pokud jde o disk napájený z USB (2.5") - porty přímo na desce bývají spolehlivější, než ty vyvedené zvlášť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]