Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, zda se dá použít nějaký typ CD (DVD) na postupné nahrávání fotografií. Například bych si na něj nahrála fotografie z dovolené a fotografie z dalšího roku k nim za nějaký čas doplnila. Lze to, a a pokud ano, jaký typ CD (DVD) použít?
Na archivaci fotografií a dokumantů používám DVD-RAM. Archivuji jen vybrané foto, vytisknu obal s popisem či obrázkem, založím do šuplíku. Pohodlné, snadno identifikovatelné, žádné připojování externího 2 TB HDD s tisíci fotek, který když "odejde" tak se můžete rozloučit se vším co na něm je. Na RAM disku můžete doplnit cokoliv a kamkoliv. Znovu přepsat, fotky upravit, vymazat, popsat v editorech. To samé jako na HDD. Pro archiv pro mne jedinečné
Děkuji, děkuji, děkuji! Stalo se mi přesně to, o čem se tady zmiňuje jofa®. Bohužel jsem včas nezálohovala a všechna data včetně fotografií z pevného disku jsou tytam. Chtěla jsem do budoucna alespoň fotografie nějak zabezpečit. Ale zase jich není tolik, abych zalpnila celé DVD, tak jsem chtěla postupně přidávat. Podle vašich rad to je i v mých laických možnostech a tak se o to pokusím. Ještě jednou díky.
jofa má pravdu, DVD-RAM je ideální na tyto účely, navíc by to mělo být relativně dost spolehlivé médium. Další možnost vzhledem k současným cenám, a spolehlivosti není špatné zálohovat na SD paměťové karty. Poměr cena / kapacita není nejhorší ve srovnání s médiem DVD-RAM.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.