Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Potřeboval bych poradit co bych měl pořídit za "hardware" pro příjem Wi-Fi signálu.
Signál je "vysílán" ze sportovního areálu (Free Wi-Fi zóna).
Ale naše chata je v dolíku kam signál nedosáhne, respektive slabě velmi málo.
Nějakou anténu na střechu a k ní připojit wi-fi router s funkcí "opakovače?"
Popř. zda se dělá nějaký venkovní "opakovač?"
Díky za pomoc.
Pokud chcete signál přijímat na počítači a máte ještě Windows XP,případně max.Vista,mohu Vám z vlastní zkušenosti doporučit Edimax 7317 UHG. Zisk je sice jen 6 dB ale jak to ten adaptér dělá,to nevím,faktem je,že účinnost je vysoká.
Zařízení by teoreticky mohlo být v nabídce lan-shop.cz případně zkuste elektro bazary.
To je anténka k počítači,já ji používal umístěnou zevnitř na okně,ovšem to okno bylo silné cca 4 cm a dosah byl stovky metrů.
Opravdu nevím,kde se v ní ten výkon bral...
Drátěnou anténu na střechu nebo na někaký stožár (žebřík), odkaz přikládám
já to chytám z restaurace kde je volná wifi na vzdálenost přes 2 km. K tomu nějaký zesilovač wifi na AUkRU cca za 2 kila. Tu anténu je ale potřeba naštelovat, je to směrová, někdy i trochu do boku,nevím jak to tamu Vás vypadá.ten signál se umí i někdy odrážet. Kdyby něco tak napiš nebo dej telefon, poradím U mě 100% spokojenost. Funguje totak už 6 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.