Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk

Od: lukasfilinsky odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, mám problém mám externí disk, který jsem běžně používal na notebooku nyní jsem ho zapojil do TV přes USB port v TV a od té doby ho nemohu již spustit na noteboku a nic z něj dostat ale na TV mě bezproblému najíždí. Nevíte jak na to aby mi znovu fungoval i na pc mám tam veškeré fotky o které bych nechtěl formatováním přijít. Hlásí mí to hlášku přístup odepřen ale na něj kopírovat můžu ale otevřít ho nejde :( prosím o radu.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Po zastrčení do kompu otevřete SPRÁVU DISKŮ a tam ho znovu naformátujte a půjde v PC nebo noutbůku zase normálně používat. Včera sem to zrovna dělal taky.

lukasfilinsky
hodnocení

a neztratím tím data?

iz*

Ztratíte.

Nemůžete externí disk vyzkoušet v jiném PC

a případně tam data zálohovat?

lukasfilinsky
hodnocení

zkoušel jsem mám dva notebooky a na obou to píše přístup odepřen ale jak ho napojím do TV tak normálně funguje a můžu koukat na filmy co na něm mám...

cinematic*
hodnocení

0x

TV pravděpodobně poškodila nebo změnila systém souborů na disku (MFT). Podíval jste se do Správy disků, jestli o něm vyčtete alespoň nějaké informace? Odhaduji, že to stejně skončí formátem, což by ale neměl být zas takový problém, protože máte fotky určitě někde zálohované. Nebo se mýlím? Ještě se můžete zkusit podívat na disk přes boot do Linuxu wiki.ubuntu.cz/... a nebo použít některý ze sw na obnovu dat stahuj.centrum.cz/...

hodnocení

0x

Televize velmi často používají linuxový systém souborů ext3 nebo ext4, který není kompatibilní s windows. Velmi pravděpodobně tedy došlo v televizi ke změně původního systému souborů za nový. O svá původní data, která byla na disku, se už nemusíte starat, jsou nejspíš nenávratně pryč. Pokud chcete používat disk zpátky ve windows, musíte ho přeformátovat (a zase přijdete o nahrané věci z televize). Prostě používat jeden externí disk střídavě u televize a u PC s windows není možné. Možná by šlo na tom disku vytvořit dva oddíly, jeden čitelný pro TV a druhý pro PC, ale to si nejsem jistý, muselo by se to zkusit.

Zkuste ještě najít ve svém okolí někoho, kdo má na počítači linux a zkusit se na ten disk podívat u něj.

bour

Ext2fsd pro windows umí přístup k partitions s těmito formáty, ale spíš si myslím ,že schceš tam mít normální NTFS dostupný pod windows (FAT32 je zastarylý kvůli omezení na 4GB).

Zkoušel jsi tam udělat 2 partition, kde by první byla ta z TV a druhá pro tvé použítí na windows?

A má ten (po použití v TV)disk partition table (MBR/GPT)nebo je tam rovnou oddíl?

pajis*
hodnocení

0x

Zkuste spustit disk na linuxu ten jest zdarma a nemusite davat pryč widle lze ho spustit dokonce i zároven

stan44
hodnocení

0x
Na ten formát by se tv snad měla napřed zeptat ne? Nenastavila tam třeba nějakou ochranu před čtením v jiném zařízení podle hesla chráníme autorská práva? Tv určitě umí i fotky nebo zobrazit stromovou struktůru adresářů,nebo kapacitu a zaplnění disku tak se podívejte v ní a hned bude jasno co provedla. Nainstalujte na pc nějaký jiný program který umí změnit souborový systém bez ztráty dat,nebo program na záchranu dat-to jen Win neumí nic jiného než formát.

hodnocení

0x

Pro Windows: Start - spustit - cmd - convert X: /fs:ntfs X=název disku který chcete měnit.

doplněno 05.03.16 17:25:

Pokud nevíte která páčka, raději požádejte někoho znalého.

wasube*
hodnocení

0x

Koupila jsem si před 2 lety nový ext. disk a hned jsem ho celý naformátovala pomalým formátováním na NTFS. Mám tam všechno možné, filmy, elektronické knížky, dokumenty, všehochut i programy do pc, připojuju to na TV i do pc a přístup mi to odepřelo jen jednou, pokračovala jsem jako správce a bylo to OK. Nenabídlo Vám to také pokračovat jako správce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]