Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak klávesnicí zapsat (c) copyright

Od: havranek odpovědí: 6 změna:

Prosím o radu. Podle tabulky ASCII znaků - ALT + 0169 má zobrazit © a mě se zobrazí znak ȩ - (což by mělo být ALT + 0234). ALT+0234 je u mě znak ŕ. PROČ. Znaky jako písmena s háčky čárkami, zavináče paragrafy atd. se zobrazují správně. Poraďte co mám, nebo dělám špatně. Děkuji.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 24. 02. 2016 12:31:17
! Pravidlo Z6: je zakázáno pokládat stejnou otázku vícekrát po sobě.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je zaujímavé,že sa pýtate ako sa napíše znak © a zároveň ho do otázky vložíte a odpoveď žiadate odoslať na email.Nejedná sa tu získavanie emailových adries?

dam®

© - Slavco31, ten znak mohl být použitý ze sady tohoto editoru, klikni na omegu vedle smajlíků.

host*
hodnocení

0x

© se napíše takto: alt+0169 a ono to udělá ©, takže asi u vás to asi ovlivňuje ještě něco jiného?

jofa*

ę Alt0234 © Alt0169 Zkoušel jsem vše možné a k Vášemu výsledku jsem se nedopracoval. Tak jsem zvědam jak to máte nastaveno. pokud to zde někdo vyřeší. To + tam být ani nemusí.

figurek*
hodnocení

0x

Hm. Také se mi tento dotaz pozdává být nějaký divný. Takto veřejně vyplácnout mailovou adresu, to snad dnes udělá jen nějaký expert z první třídy ZŠ anebo nějaký rybář.

No ale když už tady takový dotaz máme, tak na něj odpovězme pokud možno inteligentně.

Problém s klávesovými zkratkami se někdy objevuje v ACADu, kdy některé známé a běžně používané klávesové kombinace píší jiný symbol, než odpovídá mapě znaků. Například místo značky průměru napíší velké Ř atd.

Klávesová kombinace Alt+0169 mi značku copyrightu píše úplně všude. V ACADu, v notepadu, ve Wordu, v Excelu, v linuxové aplikaci pro náhledy do firemní databáze, v editorech zdrojáku VC++ a VBA kde bych ji ani moc nečekal i v okně do téhle poradny.©

havranek
hodnocení

VYŘEŠENO. Asi před 14 dny mi odešla klávesnice, tak jsem vyhrabal asi 15 let starou herní klávesnici A4TECH - funkční a jelikož jsem kody nepoužíval nepřišel jsem na mnou uváděnou závadu. Bohužel jsem si neuvědomil, že na této klavesnici se daji přeprogramovat tlačítka, což mi způsobilo nemožnost vkládání správného kodu. Již vše v pořádlu. Omlouvám se za obtěžování. Moje chyba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]