Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak snižit u .png obrázku kvalitu?

Od: rotorod® odpovědí: 7 změna:

dobrý den

mám obrázek png a má cca 600kB. Já bych potřeboval tak cca 100-200kB ale nechci měnit rozměry ale chci zachovat png. Jak toho docilit třeba ve Photoshop? nebo jinde? díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
U png lze jen snížit počet barev v paletě, tj 16bit, 8 bit a 256 barev atd...
Jsou obrázky, kde je png nejlepší a nejmenší, ale není rozumné na něm trvat vždy. Zkuste jpg s kvalitou 95%, to bude super kvalita a dost možná bude menší. Tedy záleží v jakém je to rozlišení, že vám 600kb přijde moc.
Na tohle používám historický program, který ještě před uložením zobrazí výslednou velikost i kvalitu s možností zoomu. Je to fireworks v první edici.
Jak snižit u .png obrázku kvalitu?
hodnocení

no já to potřebuji mít v png, je to obrázek (logo) a webowe stranky a musí byt bez pozadí (proto png). U jpg bych měl bile pozadi to ja nechci.

Průhledné pozadí umí i GIF. Pokud je to jedna barva umístil bych logo na tuto barvu a pak už průhlednost není potřeba.
hodnocení

díky, uložil jsem to jako gif. je to takové kostrbaté ale stačí. díky

U jpg nejde pruhlednost?

doplněno 22.02.16 08:10:

Tak to uz jsem zapomenul hodne veci...

joudic*
22.02.16 07:37

bour
hodnocení

0x

Těžko radit, když nevidíme, nebo nevíme, co je to za obrázek, NATOŽ roZLIŠENÍ, pokud je to fotka, png je nanic.

Pokud jde o kresby, záleží silně na nastavení:

-barevný režim (paleta,čb, 256, 16bit,25bit, či jiné násobky 2^^x barev)
- komprese (bezztrátová) 0-9
-dithering on/off, ještě upřesním - jsou různé metody ditheringu
-vyhlazování (vypnuté vyhlazování způsobí ostré pixelové schody, ale zmenší počet barev)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]