Nejste přihlášen/a.
Dneska, když jsem si stahoval poštu do MS Outlook 2007, tak se mi O P Ě T (asi po 7) stáhla infikovaná zprava‼ Poskytovatel e-mailové schránky(Seznam a.s.) má v každé zprávě a všude VAŠE E-MAILY CHRÁNÍ ESET NOD32 ANTIVIRUS SYSTEM. Soubor jsem uploadnul na Virustotal.com a detekuje v souboru 17 antivirů z 36(i NOD32). Otazka zní: Jak to že mi chodí infikované maily, když jsou"chráněny"antivirem?
Log z www.virustotal.com:
AhnLab-V3 | - | - | - |
AntiVir | - | - | TR/Dldr.iBill.BD |
Authentium | - | - | W32/Trojan3.EJ |
Avast | - | - | Win32:Downloader-BZQ |
AVG | - | - | Pakes.AJY |
BitDefender | - | - | Win32.Worm.Autorun.NT |
CAT-QuickHeal | - | - | - |
ClamAV | - | - | Trojan.Dropper.Rechnung |
DrWeb | - | - | Trojan.DownLoad.3735 |
eSafe | - | - | - |
eTrust-Vet | - | - | - |
Ewido | - | - | - |
F-Prot | - | - | W32/Trojan3.EJ |
F-Secure | - | - | - |
Fortinet | - | - | - |
GData | - | - | Win32.Worm.Autorun.NT |
Ikarus | - | - | Win32.SuspectCrc |
K7AntiVirus | - | - | - |
Kaspersky | - | - | Worm.Win32.Downloader.wh |
McAfee | - | - | - |
Microsoft | - | - | - |
NOD32 | - | - | Win32/TrojanDownloader.Agent.OJX |
Norman | - | - | - |
Panda | - | - | Generic Worm |
PCTools | - | - | - |
Prevx1 | - | - | - |
Rising | - | - | - |
SecureWeb-Gateway | - | - | Trojan.Dldr.iBill.BD |
Sophos | - | - | Troj/Agent-IAJ |
Sunbelt | - | - | - |
Symantec | - | - | W32.SillyFDC |
TheHacker | - | - | - |
TrendMicro | - | - | WORM_AUTORUN.PB |
VBA32 | - | - | - |
ViRobot | - | - | - |
VirusBuster | - | - | - |
Používám avast!.(Jen tak pro zajímavost.)
doplněno 24.10.08 15:07:ten cechtající smajlík je . Smajlík by tam být neměl. A ta velká mezere, za tu se omlouvám, ale za to nemohu.
Me spis na tom logu zarazi ze kazdy antivir si to pojemovava jinak nejde o ty male rodily ale napr o :
Avast - - Win32: Downloader-BZQ
AVG - - Pakes.A
NOD 32 - Win32/TrojanDownloader.Agent.OJX
Panda - - Generic Worm
Dva reknou Downloader a jeden rekne Pakes a dalsi Worm de videt ze se spolecnosti na nazvech viru jeste nedokazaly shodnout... Kazdopadne nechapu proc si otviral E-maily z cizojazyčným obasahem.. Máš český mail tak by ti měly také chodit české maily a anglický hazej do koše pokud komunikuješ s někým z anglie / německa atd.. doporučuji jinou schránku a kontrolovat si Předměty... Jinak dejme tomu že to otevřeš a je to český ale když nevíš od koho to je tak přílohy neotevírej vůbec.. To je asi to nejhloupější co de udělat..
No pokud nevíš jak s tím tak zkus po avastu NOD pokud ten to nevyhodi zkus obnovu systému to je asi to nejjednodušší co bych ti mohl k tomuhle říct.. Jinak si vzpomínám že sem měl taky takový vir a avast mi ho nemohl dostat z pocitace po restartu to zacalo zase vriskat i kdyz sem byl odpojeny od site takze Obnova systemu ti mozna pomuze teda me pomohla..
pokud máš nainstalovány v počítači dva antiviry,může ti jeden ovlivňovat práci druhého.Zásadně se to nedoporučuje.
JABR
Žádný obnoení systému-to je úplná hloupost. vir se do PC nedostane-chodí do mailové schránky a tam ho avast! zastaví a napíše tuto hlášku, prostě to smažu a je hotovo. To jsem si v avastu nastavil že to prostě nepodminěně smazat a ono to napíše hlášku že mail byl smazán. Vyřešeno. Akorát mně vrtá hlavou, proč mi ta havěť chodí, když to je chráněný NODem, kterej nic nenajde, ale přitom když se ten soubor zprávy NODem otestuje tak tam najde vir. Seznam asi dělá u b o h o u reklamu na NOD. Omlouvám se ale tohle mně připada jako opravdu ubohé a chudé si z lidí dělat Dobrý Den.
Konec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.