Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stane když upgraduju z 32bit na 64bit?

Od: alixcz odpovědí: 7 změna:

Mám win10 32bit a chci 64bit stáhnuj jsem si od microsoftu specialni vec na upgrade. Píše mi to že muj processor je pro 64bit. Mam upgradovat nebo ne? Smažou se mi všechny věci z plochy, z disku a td...?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

že máš 64bit procesor ještě neznamená, že na něm musíš mít i 64bit systém. Každopádně z 32bit ne 64bit upgradovat nejde, musel bys kompletní čistou instalaci. Jinak takhle, pokud máš 4GB a více RAM, tak určitě instalace 64bit, pokud méně, nemá pro tebe 64bit systém smysl, naopak je spíš přítěží.

bour

Tohle je trochu OT, ale teď jsem si všiml že můj notebook Lenovo (2013)má nevyměnitelných 4GB RAM, přesto je tam defaultně 64 bit OS? Má někdo vysvetlení, proč tam výrobci (defaultně) cpou 64bit OS?

možná k 4 GB máte 2gb grafiku?... Pokud je 32 bit, pak se grafika s ramkou sčítají... takže?

vojtal*

No a proč ne? Co je na tom špatného?

cinematic*

Abyste ty 4GB využil celé. Ve Windows x86 (32bit) je nutné zajistit kompatibilitu ovladačů, takže ve výsledku jsou schopny alokovat pouze 3,12 GB operační paměti.

bour
hodnocení

0x

Záleží, jestli zvolíš nastavení Upgrade nebo čistou instalaci nebo instalaci na čistý oddíl. Myslím, že update ani není možná z 32bit na 64, musí se instalovat nanovo. A netuším, jestli windows bude umět se nainstalovat do oddílu s existující instalací.

hodnocení

0x
Těžko říci, jestli se ti něco smaže nebo ne, když nevíme co jsi si vlastně stáhnul. Možná, že velkej Bill vymyslel něco nového, ale co vim, tak doposud se přechod z 32bit na 64bit řešil reinstalem. Tím pádem všechno jde pryč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]