Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zjištění nečitelných souborů/složek

Od: bour odpovědí: 3 změna:

Mám USB disk s NTFS a mám problém, že jedna složka (a asi jich bude víc) nejde přečíst - okno vlastností je chudsí než u jiných položek (chybí data, zobrauje se Otevřít v... vybrat aplikace,velikost na disku 0, velikost 0, neobsahuje řádek počet podsločžek a souborů, Zabezpečení nejde zobrazit), pokusy o přejmenování nebo změnu atributu selže, při pokusu otevřít to hlásí umístění není dostupné. v totalcmd ani vlastnosti nejdou vyvoĺat. a kdysi jsem ho připojoval k linuxu a zapisoval do něj. Nejspíš jsem tam vytvořil nějaký soubor nebo složku se zakázaným znakem.

Potřeboval bych tedy nějaký program, jak pro linux, tak pro windows, který by prošel celý obsah disku, a vypsal, ty, které budou ve windows problematické.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já bych si nabootoval Live-CD s OS Linux a v něm si HDD prohlédl.

Mám zkušenost, že někdy stačí nesprávný název souboru zapsaný v OS Linux a v OS Windows je problém. Proto zapisuji názvy souborů bez diakritiky a není potom problém v OS Windows a v OS Linux. Zdravím!

doplněno 19.02.16 00:11:

To nevím. Já jen vím, že když něco nešlo udělat se soubory pod OS Windows, tak jsem to udělal pod OS Linux. Vždy hledám jednoduché řešení a složitosti neřeším.

bour
hodnocení

Ano, s tím mám také zkušenost, ale potřeboval bych to nějak automatizovaně zjistit, kterých všek složek a souborů se to týká.

Mimochodem scandisk (z příkazové řádky, kde ještě to inženýři microsftu nezrpznili a vypisuje ještě nějaké informace)hlásí

1. </p>
  2. <p>Stage 3: Examining security descriptors ...
  3. Security descriptor verification completed.
  4. 7406 data files processed.
  5. CHKDSK is verifying Usn Journal... 17193024 USN bytes processed.
  6. Usn Journal verification completed.
  7. "chkdsk /scan" is aborting due to corruption found in
  8. "chkdsk /f" will be required to repair the volume.</p>
  9. <p>

Kolik fází ještě následuje? Dá se z tohoto něco vydedukovat, že to našlo nějaké problémy (kromě toho boot)

bour
hodnocení

Tak tohle vážně nechápu:
Zatímcto totalcmd a explorer si na tom vylámou zuby (jak jsem psal), program 7-ZIP Naprosto bez problémů to otevře. Jak to dokáže?

doplněno 20.02.16 20:08:

Tak tohle vážně nechápu:
Zatímcto totalcmd a explorer si na tom vylámou zuby (jak jsem psal), program 7-ZIP Naprosto bez problémů to otevře. Jak to dokáže?

A nejen to:
Dokáže je i přejmenovat.

A co vlastně způsobilo, že ty soubory a složky byly nedostupné? Prosté: Končily tečkou a nebo se jmenovaly "con".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]