Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpomalení chrome při plné RAM

Od: carie odpovědí: 4 změna:

Mám jen 4 GB RAM a swap nastaven na 12GB na SATA 3 SSD a k překvapení, když mám v chrome otevřeno hoodně tabů (nad 30), kdy dojde k zaplnění RAM (i nad 3,5GB), tak se dost zpomalí chrome, přepínání tabů nebo zobrazení stránky po zadání a odklepnutí je dost pomalé, CPU je nevytížern (do 40%). v resmonu vidím aktivitu disku , kde je tam spousta záznamů, chrome.exe - soubor Stránkovací soubor pagefile.sys

a přikládám tento obrázek - taskmgr - je tam vidět, že když přepínám taby, nebo klikám na odkazy, tak je disk doslova zahlcen ( a paradoxně hodnoty čtení jsou pomalé, než bych očekával, to SSD je relativně dobré - na limitu SATA 3 na screen shotu je atto disk benchmark - zaměřen na malé bloky a 1 operaci ve frontě, aby byl vidět nejpomalejší výsledek, )

Možná se zeptám blbě ale je normální, že při plné RAM a stránkovacím souboru na slušném SSD jev v TU DOBU chrome (a místy i celý systém) takto zpomalený, ty prodlevy jsou od 0.5 do 5 sekund, .

Zpomalení chrome při plné RAM
Zpomalení chrome při plné RAM #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Niesom expert na PC no myslím si,že RAM je operačná pamäť a ak je plná tak nemá systém na čom pracovať.Na disku sa to možno vyhľadá rýchlo no už otváranie je pomalšie.

hodnocení

1x
Tak pokud už fest swapuješ, tak se odezvy systému zpomalí. A tolik záložek potřebuješ mít opravdu otevřených?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná odpovím také blbě, ale mně to přijde logické. Tedy, je-li RAM zaplněná a OS využívá stránkovací soubor, tak se celý OS zpomaluje - a PC může i zatuhnout a bude jeho restart. A mám názor, že velký stránkovací soubor není řešením nebo náhradou menší paměti RAM - řešením je rozšířit paměť RAM (pokud to zákl. deska umožní) nebo prostě používat méně tabů v Chrome. Zdravím!

doplněno 16.02.16 16:55:

Na Váš doplňující dotaz neznám přesnou odpověď, ale zas*aná RAM je prostě limitující a řešit rychlost HDD nemá význam. A nelíbí se mně, že měníte nick v jedné otázce - není to důvěryhodné.

bour
hodnocení

Upřesním - tohle všechno vím, že při swapování se systé zpomalí a také že těch 52 tabů je nenormální, i když je pravda, že se 4GB RAM na ty limity narázím často (bez swapu tady opravdu toho moc neotevřu). A ke všemu právě RAM je napevno vložená.

Mě jenom zaráží, že se systém zpomalí až takhle hodně.

A čistě teoretická otázka, jak myslíte, že by se to zatížení disku a odezvy změnily, kdybych místo současného SATA 3 disku a driveru (z hlavy teď nevím jestli mám ahci nebo iaStor - matrix storage v biosu, to tak zkusím přepnout)

měl M.2 disk připojen přes NVM - s rychlostí okolo 2GB/s (samotná rychlost až tak nehraje roli jako spíš paralelizace front a jiný protokol) například Lenovo X1 Carbon /X250 nebo Delly XPS

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]