Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
sháním nějakou spolehlivou flešku, 32 nebo 64 GB,s kroužkem na svazek klíčů.
V comp.prodejně mi doporučili Kingston SE9 32 GB,prodavač ji sám používá,tak jsem ji koupil,funguje,vše OK,jen teď bych potřeboval ještě jeden kus.A při procházení internetu jsem narazil na několik recenzí,které uvedenou flešku zrovna nechválily.Došlo k vypadnutí vnitřku a na klíčích zůstalo jen kovové tělo.
A tak stojím před problémem,pro jakou flešku se rozhodnout.Ten Kingston vyhovuje z důvodů rozměrových,je sice 2.0 ale stejně nemám ntb s USB 3.0
Nemáte zkušenost,vlastní postřeh,která značka,případně model,by byl bezporuchový,spolehlivý?
I když,asi je všude něco...
Díky
Záleží na různých referencích, zřejmě bych volil San Disk, viz například usb-flash-drive-review.to/... kde je hodnocení pro rok 2016, i když s Kingston Travel jsou také dobré zkušenosti.
Tohle nebrat, tenhle se9 je k velkému úžasu pomalý šmejd.
Doporučuji se řídit tímto:
-vždy znát MODEL flashky, který zkoumám, kupuji, ověřit hledáním , že udávaný model vypadá stejně jako na fotce (tím se dá rozkrýt jiný model než v názvu)
-vždy se podívat na internet na výsledky testů (prodejci mlží nebo schválně píščou třeba rychlost čtení a rychlost zápisu se může lišit)
-(doporučuji si vyhled userbenchmark.com a ssdreview případně do googlue zadat " kapacitawrite mb/s"
-zkontrolovat, zda flashka má kovový konektor, mám jednu doma splastovým a čekám ,kdy rupne
-vyvarovat se různých "otočných zasouvacích mechanismů" - kdy se konektor po otočení o 180° zasune dovnitř - vyskakuje.
A konečně - brát jen flashky s rychlostí čtení nad 100MB/s a zápisem nad 50 MB/s, ideálně ještě ( 200 MB/s / 120 MB/s, ale je jich méně), ty ultra ryché se zápisem>200 jsou už fakt drahé.
Vím že takto popsané měření rychlosti má svá úskalí (neříká nic o náhodném čtení a zápisu, ale to by pak bylo vybírání na dlouho) a také JAK velké množství dat se zapisuje (např Sandisk některý má 1GB buffer, do zaplnění zapisuje 80 MB/s, pak klesne na 33 MB/s, což je bída)
A nakonec - stejná řada o lišících se velikostech se většinou liší rychlostí zápisu (menší kapacita - zhruba 2x pomalejší), nad určitou velikost (tipl bych v současnosti na 64GB), se rychlost zápisu nezvedá.
Orientační ceny rychlých flashek ,které mají zápis na 50MB/s
32GB 200-240 Kč
64GB - 400-480
128 do 1000
Omlouvám je už otom psáno...
Já ji mám-8-GB a 16-GB no,ale mám je jen doma je-OK,ale na přenašení tak asi jinou jak zde psáno.
Myslím že s jakýmkoliv SanDiskem neuděláte chybu, jde o dlouhodobě rychlý a spolehlivý flashdisky.
Bouhužel všechny firmy vyrábí zboží ve všech kvalitách od lowend- střed-kvalitní-profi, pár vyjímek je (napadá mě apple, snad mě za to neukamenujete), a u paměťovek každý výrobce má všdechny rozsahy
konkrétně sandisk:
paměťové karty Ultra jsou blbé (zápis 10 MB/s), až Extreme a Extreme Pro jsou hi-tech
u flashek je kromě označení ultre,extreme ještě další, v tom se moc neorientuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.