Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost internetu

Od: stefan* odpovědí: 7 změna:

Potřebuju poradit,

místní firma mi nabízí internet bezdrátově a uvádějí 25 mbps a od O2 mám až 40MB.

Místní firma je výrazně levnější, jde mi o to, jestli mi to bude stačit na běžný provoz internetu na dvou PC?

Díky za rady, Štefan

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

remisak*
hodnocení

1x

25M bohatě stačí

tombrava
hodnocení

0x

co chceš slyšet? na běžný surfing stačí i 5Mbs (při výpadku kabelu jedu dočasně záměrně - když nechcu utrácet za realivně drahá mob. data - 2G mobilním netem 254kbps>>>> je to zdechlé ale jde to), naopak na hry a stahování někomu nestačí i 100Mbs, je to o tom,jak to připojení vytěžuješ...

vernon
hodnocení

0x
Pokud z internetu nestahuješ kvanta dat a nečumíš na 4K videa z youtube, tak to stačit bude luxusně.
tomas11*

Pokud z internetu nestahuješ kvanta dat a nečumíš na 4K videa z youtube, tak to stačit . - ----

I na toto to stačí. Bez problémů.

daniel*
hodnocení

0x

většina internetových serverů veřejně pracuje na 20mb/s - tedy ikdyž má uživatel rychlejší internet - tak bude stránka pořád stejně rychlá.

Ano bohatě to stačí.

Jak jste na tohle přišel? Běžně instaluju servery, které mají 4x10000 Mbitů. Samozřejmě tou rychlostí nekomunikuje jeden člověk, ale žádné takové omezení tam není.

hodnocení

0x

25Mb ti bude na běžný internet stačit bohatě. Kromě toho těch 40 od O2 je jen za ideálních podmínek, obvykle se dostanete sotva na 20. Bezdrátový místní poskytovatel zase bývá často přetížený, protože prodávají často na hranici svých možností, takže i těch 25 tam budete mít brzy ráno, večer ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]