Nejste přihlášen/a.
Mám dotazy k Corel Draw:
1. v OS se mi neukazují náhledy CDR souborů (tedy těch od verze X4 - soubory jsou vlastně ZIP archivy s připonou CD), mám nainstalováno X7. Staré verze CDR se mi ukazují OK. Chtěl bych zprovoznit i náhledy těchto verzí.
2. Jak v X7 otevřu "Uvítací obrazovku" nejen při spuštění programu ale i poté, když již mám něco rozděláno,oteveno, nebo jsem soubor zavřel (Ctrl F4), tedy bez nutnosti spustit program znovu.
3. Oříšek. Mám nějaké různé objekty (čáru, kruh, hvězdu, obdélník, ale ve skutečnosti jich je třeba 200). Chci s těmi objekty provést transformaci, ale pozor, s každým objektem individuálně a ne s hromadou objektů jako celkem (tedy, že chci každý otočit o 13° vůči svému středu, každý zkrátit na vůči svému počátku a ne otočit je jako celek a zmenšit jako celek). Našel jsem pouze nějaké makra, která jsem nezkoušel, ale zajímalo by mě nějaké aktuální lepší řešení.
Dobrý den, starší dokumenty se bohužel nezobrazují jako náhledy, obvzlášť ne jako .zip Ale mám zkušenost,že se mi starší verze v novějším Corelu vůbec neotevřou... podnikatelský záměr - musíte si koupit tu novější verzi.. :/..
k dvojce, klikněte na nástroje, obecné a zobrazovat nový dokument,
k trojce, bohužel myslím, že to nefunguje :/
1. Problém s otevíráním nemám, jen ty náhledy v průzkumníku atd. Zvláštní, teď se mi náhledy některých novějších cdr zobrazují. A Děkuji za 2.
Jenom poznámka, nevím jestli jste to pochopila s tím zip, ty novější cdr jsou reálné zip soubory, jen s cdr příponou a samozřejmě se očekává zobrazení náhledu kresby a ne ikony zip souboru
Tak jsem zkusil zjistit 3. V Corelu je nástroj Kapátko Atributů (mezi ikonama Průhlednost a Interaktivní výplň) - Attribute EyeDropper , funguje tak, že (najprve se na panelu klikne na které atributy kopírovat a potom) se klikne na zdrojový objekt a pak se kliká na cílové objekty a.
Ale není ve fázi klikání na objekty udělat "výběr"prostě se musí klikat na jeden po druhém.
A i paradoxně se chová, když cílové objekty seskupím - transformace se provede stále na tom jednom objektu uvnitř skupiny.
Ještě mám dotaz k barevným paletém, trochu mě to chování rozčiluje. V dřívějších verzích než X jsem byl zvyklý, že kdykoli vybírám barvu, tak se mi zobrazí RGB paleta (nebo výchozí paleta)
Teď mám například na mysli dialog výběru barviček při přechodové výplni, kde není možné vybírat z palety vpravé straně obrazovky Nyní se mi však ukazuje toto při první otevření, když přepnu z 1. ikony (Prohlížeč barev 1D nebo 2D jezdce RGB,CMY,šedé) na 3. ikonu (palety) a zobrazí se defaultní paleta PANOTNE SOLID COATED(protože je nastavená jako výchozí zde (NÁSTROJE - MOŽNOSTI - Globální- Barva :pole Výchozí paleta přímých barev je nastavena na Pantone solid coated - ) - samozřejmě nejde tam vybrat RGB ani cmyk...
Navíc mě štve, že když u fountain fill (přechodová výplň), nemám na očích paletu barev při výběru segmentů
Potřeboval bych totiž nějak nastavit, aby výchozí nebyly Přímé barvy, ale RGB (což mám nastaveno jako výchozí paletu).
Spočítal, jsem, že když tedy chci vybrat v přechodové výplni barvu z RGB palety, je to na 6 kliknuí (naštěstí v rámci dokumentu to stačí udělat jednou)
1. kliknout na šipičku barvy u daného segmentu (protože dialog barev je schovaný pod šipkou, asi inženýři corelu mysleli, že v dialogu přechodové výplně nebude vadit, když bude místo na výběr barev schovené)
2. Přepnout na Palety
3. vybrat rolovací menu
4. přejet rolovacím menu dolů
5. vybrat výchozí paleta
PS: a vím že existuje volba, interaktivní výpln (G), která umožní vybírat editovat výplně bez modálních oken..., ale
Ještě jedna věc - nevíte, jak tam změnit, aby se ukázalo víc barev (v mřížce) a né řádcích? Jako je v dialogu Vybrat barvu - Palety v Možnosti - Zobrazit názvy barev, ale nejde to nastavit v tom (mini)dialogu když vybírám barvu u přechodové výplně (ani v nástroji Interaktivní výplně, ale to tolik nevadí
Stejně tak v ukotvitelném panelu barev se ukazují v řádcích.
Pro inspiraci obrázek ze starší verze, kde je rovnou paleta
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.