Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a kde uložit bezpečně hesla online

Od: peterson* odpovědí: 5 změna:

Chtěl bych se zeptat jakým nejvhodnějším způsobem ukládat hesla na internetu s podmínkami, že je mohu otevírat a upravovat online, aniž bych byl vázán na to kde jsem a samozřejmě aby byly zaheslované, něco na způsob poznámek v emailu ale jestli existuje nejaká specialni služba, která zajistí dostupnost hesel online odkudkoli. Předem děkuji za tipy.:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

damak*
hodnocení

2x

osobne se mi nejvíce líbí web clipperz.com/...

hodnocení

0x

Tohle ti určitě nedoporučuju. Hesla jsou nejbezpečněji uložena když nejsou uložena nikde. Zvol si třeba nějakou mnemotechnickou pomůcku k jejich zapamatování nebo si udělej třeba Password Card:

cmelakigor.blogspot.com/...

damak*

každy ma svuj nazro, ano pravda je že nejbezpečnejší je když to nikde není, ale je mnohem horší když to človek zapomene...:) dobrý je když to ma někde napsaný nebo na nějakým bezpečným webu jako jsem uvedl který je hodnocen jako nejlepší a nejbezpečnejší web na tuhle službu.

peterson*
hodnocení

Děkuji za tip, vyzkoušel jsem a naházel všechny přihlašovací údaje. Pak jsem ale klikl na"lock"a nechce se mi přihlásit ani po opětovném zadávání správného hesla a nicku. Jestli máš i ty zde svůj účet, porad prosimte jak se dostat zpet ke svym heslum?

cybermagefroll*
hodnocení

0x

Doporučil bych SuperGenPass, který se integruje do prohlížeče (stačí kliknout, zadat svoje master heslo a odeslat do stránky). Výhodou je, že ve skutečnosti se hesla nikde neukládají, ale generují pomocí master hesla na internetové adrese. Tedy např. pro poradte.cz se na základě master hesla vygeneruje pokaždé stejné přihlašovací heslo. Znamená to, že si stačí pamatovat pouze jedno jediné heslo (svoje master) nebo několik hesel, třeba podle druhu stránky. A pokud je člověk na počítači, kde není SuperGenPass integrovaný do prohlížeče, lze použít i mobilní verzi (zadá se master heslo a adresa stránky)

supergenpass.com/...

supergenpass.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]