Nejste přihlášen/a.
Když v corel draw označím objekt, tak na liště jsou souřadnice X,Y, šířka, výška v mm a v %.
Když změním šířku na nějakou hodnotu, tak se pokaždé po úpravě ty procenta "resetují" na 100% (samozřejmě rozměry se změní správně).
Jsem ale zvyklý, že v dřívějších verzích ty procentuální hodnoty "zůstávaly". Je to vlastnost nové verze X7 a nebo to jde nějak přepnout?
jsem sice v tymu Adobe, ale toto vypada na nejake Absolute vs Offset, bud primo v te paletce bude nejake nastaveni nebo ikonka nebo to bude nekde jinde, nebo dokonce uplne jina paletka.
Take je dost dobre mozne, ze si to pamatujete u obrazku a ne u kazdeho objektu, protoze nedava moc smysl, aby si u obycejneho objektu drzel ulozenou pocatecni velikost k vypoctu pomernych procent pri zmene velikosti... U obrazku tato indikace dava smysl, protoze nemuzete jentak zvetsovat pixelovy obrazek pres 100%, a kdyz to udelate, program vas o tom informuje zobrazenim prislusnych procent. U objektu je to jedno a bylo by logicke, ze kazda jeho nova velikost je 100%. Corel jsem videl naposledy pred 10 lety, takze to jsou vsechno jen spekulace
Dobrý den, moc nerozumím otázce, ale měla jsem starší i novější verze, v Corelu pracuji, u vektorů se Vám zvětšená grafika ukáže jako 100% - tam je to jedno, ale rastrový obrázek, který neodpovídá velikosti se ukáže třeba 150% - podle toho budete vědět, že při tisku to už bude vypadat špatně... orientuji se podle velikosti stránky.. když potřebuji 2x1 metr, tak si to nastavím a do toho pak skládám grafiku..
Hm, s bitmapami vůbec jsem nepracoval.
Teď jsem si všiml, že to chování se liší, když mám vybrán jeden objekt, nebo skupinu, u objektu se to chová jak chci(postaru), že si pamatuje procenta Zatímco u několika vybraných objektů se při změně rozměrů (přesm myš, nebo zadáním, mm nebo procent) nastaví ihned opět 100%. Ale ono to dává smysl, přece když vyberu nějakou skupinu objektů, tak těžko určit, jakou má míto hodnotu procent - proto je logické dát 100%
Takže vyřešeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.