Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam Firefox ukládá záložní soubory (OneTab)?

Od: iz* odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer,

pár měsíců jsem ve Firefoxu používala doplňěk One Tab, měla jsem v něm přes stovku nejčastěji používaných odkazů. Před cca dvěma týdny jsem odinstalovala některé nepoužívané doplňky a pár dalších nainstalovala k vyzkoušení. Od té doby se One Tab otvírá bez uložených tabů/odkazů a neuloží se ani nově vložené. Mám sice zálohu ve formě HTML stránky, ale do té musím odkazy dopisovat "ručně", což dost zdržuje.

V anglicky psané nápovědě ( one-tab.com/... ) jsem se dočetla (? snad – anglicky moc neumím), že se to stává jenom u Firefoxu, v prohlížeči Chrome by se nic ztrácet nemělo. Našla jsem i návod k odstranění problému ve Firefoxu, ale nápověda v angličtině ( one-tab.com/... ) mi bohužel nepomáhá.

Setkal jste se někdo s podobným problémem a podařilo se Vám jej vyřešit (jak)?

A kam si Firefox ukládá záložní soubory? (Nedaly by se nově vložené odkazy ještě najít?)

Děkuju všem za odpovědi.

doplněno 12.02.16 21:23:

Odinstalovat, restart + novou instalaci jsem samozřejmě zkusila jako první...

doplněno 12.02.16 22:54:

Mám na mysli adresy začínající

resource

chrome

(radši přikládám v obrázku)

Kam Firefox ukládá záložní soubory (OneTab)?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zkusím trochu poradit, i když tento doplněk nemám (a Firefox mám pro OS Linux). Myslím, že máte OS WIN-XP a potřebujete nalézt soubor "store.json" (jeho starší či novou verzi). Zkusil bych Start / Hledat / Soubory či složky - tam zapsat store.json a nechat vyhledat umístění. Ovšem, po té přeinstalaci tam může být souborů více nebo může být některý (asi ten starší) přejmenovaný a takto se nenajde či byl při přeinstalaci smazán. Potom bych zkusil přes Total Commander (případně přes Průzkumníka) prohledat na C složku, kde je Firefox nainstalován (zřejmě v Program Files / Mozilla / Browser / Extension ...).

Data si ukládá Firefox do C / Documents and Settings / jméno Vašeho účtu / Data aplikací / Mozilla. Tam je také složka Extension, kde bude zřejmě ten doplněk. Měla by tam být i složka Firefox / Profiles / název.default / - a dále prohledat. Např. složka Bookmarkbackups jsou Záložky.

Možná to vše píši zbytečně a Vy jste soubor "store.json" našla, ale nejde obnovit podle nápovědy.

To poznám až z Vaší reakce. Zdravím!

P.S. Soubor "store.json" by měl mít tento název a neměl by mít ve Vlastnostech volbu Jen pro čtení.

Pokud jich tam najdete více, tak volte podle datumu, kdy byl soubor vytvořen (přepsán).

doplněno 13.02.16 10:36:

Moje angličtina není valná, ale jsem (občas) schopen pochopit psaný text. Z toho odkazu jsem také vycházel. Stále nevím, zda se Vám podařilo ten soubor "store.json" dohledat (ve Vaší verzi Firefoxu), resp. zda se ukládá nový. On ten doplněk má i své vlastní Nastavení, tak si ho zkontrolujte (ve Správci doplňků - mohlo se změnit při té přeinstalaci). Pokud jsem to dobře pochopil, tak je i možnost online obnovení souboru, ale musíte se přihlásit na stránce výrobce doplňku, Je to zřejmě placená služba a asi to mělo (mohlo) být uděláno předem - aby se tam ukládalo. Jinak je tam uvedeno, že se má vypnout Firefox, na ten nalezený soubor se má kliknout pravým "myšítkem" a tam vybrat Properties. Potom kliknout na kartu Previous Versions a mají se ukázat starší verze souboru.

Vyberete si požadovaný soubor/y a klepnete na Copy. Uložíte na stejné místo, kde jste už našla ten nový soubor/y a dojde k jejich přepsání starou verzí. No, a pokud tam nejsou starší verze souboru dostupné (nic se neukáže), tak odkazují na online úložiště (tam se přihlásit a potom postupovat nějak dále). Takže, v podstatě jde o to nalézt soubor/y "store.json" a ten přepsat starším - což je vlastně stejné, jako si soubor zálohovat a případně zase přepsat zpět, když by opět zmizel (a to už také zvažujete). Dejte vědět, jak (úspěšně) pokračujete.

doplněno 13.02.16 13:22:

ivzez - omlouvám se, ale momentálně musím odejít od PC. Budu nad problémem přemýšlet a ještě se ozvu.

iz*
hodnocení

Děkuju za odpověď.

Jj, pořád mám Windows XP (tušila jsem, že jsem zapomněla uvést některé informace).

Akorát mám upravenou instalaci XPček, takže ukládám jinam (Documents and Settings vůbec nemám).

Firefox mám nainstalován v portable verzi, takže si ukládá jen do své složky.

Netušila jsem, že potřebuji soubor store.json. Snad bude stačit soubor před ukončením Firefoxu zazálohovat...

Bene, jak jste na tom s angličtinou?

Mohl byste se prosím podívat na ten druhý odkaz ( one-tab.com/... ) z otázky?

iz*
hodnocení

Pomohl mi ten název souboru » vyhledala jsem jej

přes Hledání z nabídky Start

(zadala jsem hledání na disku s programem).

Se "ztraceným" souborem už asi nic neudělám, zaregistrovaná na webu nejsem, takže bych tam těžko našla starší zálohu. Ale díky zálohování by se to ztráta nemusela opakovat.

Ruční úprava "záložní stránky" je děsná piplačka, OneTab vytvořil zbytečně velký kód » už jsem ho zmenšila asi na necelých 20 % původní velikosti... Teď z ní ještě "vypreparovat" samotné odkazy, vložit do nově nainstalovaného doplňku a nezapomínat denně zálohovat "store.json"... Pokud by se mi to podařilo (s vkládáním seznamu odkazů do OneTab zatím nemám zkušenost), přišla bych jen o pár novějších odkazů, na které si snad ještě vzpomenu.

Ještě by mne zajímalo, kam směřují tyto odkazy (mezery kvůli editoru):

resource : //

chrome : //

V tom druhém případě pokračuje odkaz za druhým lomítkem slovem browser » nemohlo by jít o složku z obrázku (neumím tu vložit kód, většinou mi z něj něco vypadne, nebo se zobrazí jinak, než bych potřebovala...)

Moc děkuju za pomoc.

Kam Firefox ukládá záložní soubory (OneTab)? #2
ben®

Dobrý den, tak mám nějaké nové poznatky. Nejdříve uvedu, že mám také vytvořenou offline HTML stránku v PC a tam si vkládám zajímavé odkazy. Tuto stránku mám jako domovskou v prohlížeči, tak mám vše přes tlačítko Home ihned na ploše prohlížeče a není snad nic rychlejšího (zdržuje jen případná editace stránky). Firefox umí i Záložky, ale ty jsem nikdy nepoužíval. No, nainstaloval jsem si OneTab do Firefoxu a zkoušel. Věnoval jsem tomu dost času, vyzkoušel různá nastavení (a zůstal u základního), zkoušel jsem funkce, export i import a také řešil pády Firefoxu (to bylo jen při určitém nastavení). Abych pravdu řekl, tak jsem nepřišel na žádný důvod. proč tento doplněk používat. Je to komplikované a takové nejisté řešení. Např. odkaz, který je tam vložený (a když Tab není uzamčený), tak po kliknutí zmizí. Přidává se množství Tabů, odkazy se musí přetahovat do toho uzamčeného Tabu a ty, které jsou tam navíc zase mazat. Nepřišel jsem na možnost, jak řadit odkazy (první je vždy nejnovější odkaz). Import mé HTML stránky je možný, ale už se nenačte její obsah (tedy, odkazy). Ještě jsem zkusil práci v Záložkách a to je paráda. Přesný obsah mé stránky HTML se při importu načetl, možno rychle třídit nebo mazat či vkládat nové odkazy. Export jde do HTML nebo JSON - zkusil jsem soubor JSON ze Záložek přejmenovat na "store.json" a přepsat jím tento soubor v OneTab, ale takto to nefunguje. Takže, já ještě počkám, jestli nebude Váš další dotaz na OneTab - a potom ho odstraním. Myslel jsem si, že jsou to vylepšené Záložky, ale je to horší a komplikované. Omlouvám se, že jsem tento doplněk pohanil, ale já zůstanu u HTML (a asi si nechám i ty Záložky). Zdravím! P.S. Pokud jde o Váš obrázek, tak poslední řádek vidíte v adresním řádku prohlížeče, když klepnete na tlačítko OneTab. Zkoušel jsem v PC dohledat tu stránku "onetab.html", ale funkce Hledat nenašla nic (tak je to zřejmě někam online). Ty první dva řádky jsou asi umístění, ale více nevím.

doplněno 21.02.16 19:17:

Tak, já už jsem tento doplněk z Firefoxu odstranil.

doplněno 21.02.16 19:54:

ivzez - to je v pořádku. Máte svůj systém (což oceňuji, protože je to lepší než chaos) a já zase svůj. Tedy, oba hledáme to, co nám vyhovuje. Dotaz to byl dobrý, dialog příjemný a zase jsem si vyzkoušel něco nového.

iz*
hodnocení

Bene,

omlouvám se, řešila jsem něco souběžně, nějak jsem se

sem nedostala a pak zapomněla odpovědět.

Navíc jsem zjistila, že nemá smysl se snažit popsat problém co nejpřesněji, protože pak tam nasekám chyby. OneTab používám ne pro nejčastěji navštěvované odkazy, ty mám také v HTML, ale naopak odkazy, které si nemůžu právě teď pročíst a hrozně se mi zpomalil Firefox. Pokud otevřené panely odložím do One Tab, uvolním část paměti a FF "jede" rychleji. Odkazy pak procházím postupně a rovnou mažu z OneTab.

Fakt by mne zajímalo, na co jsem myslela, když jsem dotaz psala (asi na to "souběžné").

Moc děkuju za spolupráci.

doplněno 21.02.16 20:16:

Bene, jste úžasný, bála jsem se, že Vás naštvu.

Ale neumím si vymýšlet, radši popravdě napíši, že jsem něco "vymňoukla"...

Ještě jednou děkuju.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]