Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký externí disk?

Od: xy odpovědí: 6 změna:

Zdravím milí rádcové, potřebovala bych poradit při výběru externího disku. Disk by měl sloužit k zálohování fotek a filmů, a přehrávání filmů na TV. Dosud používám 1TB disk Verbatim, který má vlastní napájení a taky vypínání. Postupně už se zaplnil :)

ráda bych pokud možno disk menších rozměrů, který snáz přenesu, do práce nebo když někam jedu.

U disku který mám, když ho chci odpojit, tak ho vypnu, a pak vytáhnu kabely z notebooku nebo televize a napájení. Jak je to u disku, který vlastní napájení a vypínání nemá, jak ho odpojím od televize - vytažení kablíku za chodu se mi moc nezdá?

Díky za rady všem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

harry*
hodnocení

3x

Jestli mohu doporučit, fotky si zálohuj jinam než na disk kde maš filmy a budeš ho provozovat i v TV.

Nejednou se stalo, že TV nešikovně nakopla disk, nedejbože poškodila více a kvuli novému dílu živých mrtvých, co sis zrovna stahla a chtěla se podivat na Tv si přisla o své fotky.

Separuj to. Foto extra externim disku + ta sama kopie treba jeste v PC. Filmy na upolně jiném disku.

Těch cca 1500 korun za další disk je nic, když o to příjdeš.

xy
hodnocení

díky za radu. Když si koupím nový disk, možná i větší než stávající, tak nebude problém fotky zálohovat jinde, než filmy ( jinak mám fotky ještě u rodičů na PC :) . Hodně nerada bych o ně přišla, o filmy nejde, ale fotky, ty se znova nezískají

hodnocení

2x
Prakticky kterýkoliv s usb3 velikosti 2,5\" v nabídce prodejců.. Pokud v tv zrovna nenahráváš nebo nečteš, odpojení bych se nebál.
xy
hodnocení

díky, takže když zrovna nepřehrávám film , prostě jen vytáhnu ten USB kablík z TV

můj původní disk, i když nepřehrávám, tak slyším, že trochu hlučí

Zjevně máš 3,5" disk s externím zdrojem. To, že hučí pořád je ok, točí se plotny a disk je připraven. 2,5" disk bude na tom stejně, jen je tišší a napájení si bere z usb portu.

hodnocení

0x

K zálohování nepoužívejte disk, který je určen k přenášení a nahrávaní. K záloze ideálně samostatný disk. Napájení má každý disk. USB disky k nahrávání z TV jsou napájeny samotným portem. V televizi je funkce odebrání uložiště, podobně jako v PC, takže přes něj se disk odpojuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]