Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrčí větrák na nerozebiratelném NTB

Od: bour odpovědí: 4 změna:

Na notebooku se mi před měsícem stalo, že jeden větrák začal vrčet. Poradíte, co to způsobilo? Jak se toho vrčení zbavit, když notebook není normálně uživatelsky rozebiratelný? Nikde šrouby - notebook má digitizer dotykovou vrstvu, gorilla glass a nic z toho se nesmí poškodit.

Vrčení má hlavní frekvenční složku na 1.7-2KHz se 2 pásy po asi 4 subharmonických : 720,841,913,990 ; 1100-1400

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bour
hodnocení

pardon, nenahrála se příloha,

; aha ; nejde mp3, zkusím to přejmenovat

K čertu s těmi omezeními ! Obrázky zdaleka nejsou jediný formát...

Nahrál jsem to zde vocaroo.com/...

bour
hodnocení

tak zkouším nahrát zvuk počtvrté

hodnocení

0x

Jestli to má někde nějakou mřížku pro vzduch (předpokládám, že má dvě - vstup a výstup), vezměte vysavač a zkuste vypnutý NTB vysát - nejlépe na max možnou sílu ...

V ložisku větráku je nečistota a potřebovala by vyčistit. Ale to nechte na servisu - pokud to vysavač dočasně nevyřeší...

hodnocení

0x

Hm, já bych také řekl, že pachatelem je prach. Pokud je to v záruce, tak bych nerozebíral, ale pokud už je po, tak zkusit mrknout na YouTube (nebo někde) na nějakou tu "pitvu", zjistit postup "páčení", odplášťovat a pak opatrně čistit *modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]