Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítat se rozjede, ale sekne hned na začátku

Od: spija odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
máme doma starší pc.
Po zapnutí se ukáže pouze viz obrízek a dál to nenaběhne.
Někdy po restartu windows naběhnou jindy třeba až druhý den, záleží jakou má pc náladu :)
Ikdyž s tím asi nemá windows nic společného, tak jsem zkusil přeinstalovat, pc od prachu vyčistit, vše jsem kontrolvoal zda je dobře zapojené, ale nic nepomohlo.

Děkuji za rady

Počítat se rozjede, ale sekne hned na začátku

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste si nastavit v BIOSu ten výchozí nebo spustit PC v nouzovém režimu (jestli bude změna). Starší PC by také mohlo mít už starší (slabou) baterii u BIOSu (ten "knoflík" na zákl. desce). Zdravím!

doplněno 10.02.16 17:40:

Já Vám nemohu zaručit, že ta nová baterie k BIOSu pomůže problém vyřešit, ale výměnou nic nezkazíte. Také to může být jen někde špatný kontakt v kabeláži či vložené kartě ve slotu nebo i u modulu RAM. Chtělo by to rozebrat a zase složit.

Také si zkontrolujte přívodní kabel do zdroje, aby tam byl dobře zaražený. Snad na ten problém přijdete.

spija
hodnocení

nedostanu se ani do biosu ani do nouzového.
Baterku zkusím koupit novou a uvidím.
Děkuji za rady

10.02.16 08:41
hodnocení

0x

?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]