Nejste přihlášen/a.
zdravím,mam menší otravný problém.můj počítač při práci dělá poněkud hluk,který mi vadí hlavně při práci.zdroj mam nějaký 450 W,takže se jeho hluku nedivím,ale nejvíce to asi dělá HDD.nevíte čím to ztišit?dík
Největší příčinou hluku v PC jsou ventilátory. bylo by tobré počítač otevřít, vyčistit od prachu. Pak zjistit, který ventilátor dělá onen hluk a ten poté vyměnit nebo alespoň promazat ložisko.
Dají se koupit odhlučnovací sady a antivibrační šroubky, např:
To zamezí přenosu hluku HDD na skříň PC. Novější disky jsou tišší než staré.
Ano ja kbylo řečeno, hluk dělají ventilátory, pak také samotný zdroj, ve kterém je ventilátor, poté to může být i grafická karta, HDD a také nekvalitní skřín, jejíž tenké plechy následkem vibrací rezonují. Doporučím ti opravdu počítač řádně očistit a buď to zkusit poladit tou sadou, jak radil kolega a nebo se s tím smířit. Moje PC také hučí a tak jsem se s tím musel smířit...
Otevřel bych bednu a prohlédl ventilátory, zda není nakopnutá některá lopatka vrtule, nebo celá vrtule, srovnal a vyvázal kabely. Překontroloval bych všechny šrouby, hlavně ty co drží HDD - i ze zadní strany, od desky, zda jsou řádně dotaženy. Ale ne je jenom dotáhnou - nejprve povolit všechny a pak dotahovat křížem (pokud jsou tři, tak oba na jedné straně, tj. na jedné liště a pak protějšek). Rovněž zkontrolovat úplné zasunutí graf.karty.
Pak je ještě možnost, že se jedná o starý disk, což se pozná přímo sluchem, včetně cvakání hlaviček. Rovněž poloha bedny, vyfukování ventilátoru do stěny, nebo do volných kabelů má svou hlučnost. Ještě jsem mřížku ventilátoru na zdroji plochýma kleštičkama zkroutil jako mírně šikmo otevřenou žaluzi, čímž vzduch nenaráží na plochu mřížky ale klouže po ní s menším odporem.
Tak a dost - ahojas Troja
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.