Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odebrání HW z PC

Od: lubombar® odpovědí: 10 změna:

Zdravím,
mám problém s odebráním DVD console ze stolního PC (Win XP).

Starší PC má CD přehrávač zapojený na ATA kabelu jako Master a DVD vypalovačku jako Slave.
DVD vypalovačku chci z PC odebrat a použít jinde. Chci ale aby ten PC dále fungoval jen s CD přehrávačem.
Pokud vypalovačku vyndám tak PC nenabootuje, obrazovka No signal.
Zkoušel jsem různé varianty nastavení na CD přehrávači (Master, Slave a bez přemostění) ale je to stejně No signal.
PC nabootuje pouze když vše dám do původního stavu.
Jak na to?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

CD prehravac je predpokladam CD mechanika. Kdyz vyndate DVD, tak PC nenabehne vubec? Nepipne po zapnuti, ventilatory se ale toci? Kdyz odpojite CD i DVD tak nabehne? Mate tu "ATA ksandu" urcite zapojenou na vsech pinech? U nekterych mechanik lze posunout mimo ne.

hodnocení

Ano, CD přehrávač je CD mechnika. Po odpojení této mechaniky PC nenaběhne vůbec- blikne mechanika a blikne žlutá co indikuje pevný disk a dál nic. Pípnutí nic, ventilátor se netočí, musím PC vypnout ze zásuvky. ATA kabel je určitě dobře zasunutý, je tam zářez a nedá se to jinak zapojit. Když znovu zapojím DVD mechaniku tak se PC rozeběhne.

doplněno 08.02.16 14:02:

Doplňuji: když odpojím obě mechaniky tak totéž jak popsáno -nic.
Měl jsem podezření na D-Tools- Daemon, tak jsem ho odinstaloval. Není už nikde, ani v registrech není jeho záznam.

cinematic*
hodnocení

0x

Máte v BIOSu správně nastavenou boot sekvenci, tedy jako první v pořadí systémový disk?

hodnocení

V BIOSu je nastaveno pořadí IDE0, IDE1. CDROM a v řádce Try Other Boot Devices je Yes.
Je tam však volba IDE2, přičemž jsou tam na desce jenom dvě zástrčky IDE, zkusil jsem variantu
IDE0, IDE1, IDE2 ale nic se nezměnilo, stále to nejde když se odebere DVD konsole.

cinematic*

A když necháte v počítači pouze systémový disk, jako MASTER na IDE0 zapojený na konci kabelu a všechno ostatní odpojíte, tak BIOS ten disk nedetekuje a nenaběhne systém?

doplněno 09.02.16 20:49:

Takže teď už neřešíme HW ale SW? :) Trochu se v tom ztrácím, nebude lepší udělat čistou novou instalaci jednoho OS?

hodnocení

Ano i tuto variantu jsem zkoušel ale bez úspěchu.

doplněno 09.02.16 20:43:

Jedná se asi o nějakou SW chybu protože to vypadá jako by tam byly dva Boot.ini
viz příloha.
První obrazovka: když klepnu na Earlier system of Win objeví se druhá obrazovka a když klepnu na Mája hry (to jsem tam já připsal už dřív) naběhne win XP.
Klepnutí na Win7 vede ke třetí obrazovce a když dám Enter tak se to celé opakuje. Někdy se objeví obrazovka Vložte instalační disk Win7 ale Enterem se to dá vrátit na začátek.

Odebrání HW z PC
Odebrání HW z PC #2
Odebrání HW z PC #3

Zakažte všechna ostatní bootování a nechte jen systémový disk na IDE0 bootovat. Samozřejmě ho tam taky zapojte.

hodnocení

Bohužel nevím jak zakázat všechna ostatní bootování.
Je tam jeden systémový disk a na něm je jeden boot.ini
[boot loader]
timeout=15
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition Maja hry" /noexecute=optin /fastdetect

cinematic*

ernie měl zřejmě na mysli bootování v BIOSu

A to tam všechny ty systémy potřebujete? Za sebe navrhuju správně zapojit HW, který tam chcete mít a nainstalovat jeden nový systém.

Jinak boot OS nastavíte v msconfig - spuštění počítače

hodnocení

Původně tam byly dva disky na jednom Win XP a na druhém Win7. Ten s Win7 jsem přendal do jiného PC.
Problémy s bootováním byly také ale pokud jsem na zbývajícím disku nastavil bez propojky (ani Master ani Slave ani CS)
tak se to rozběhlo.
Myslel jsem, že stejný postup udělám při odebírání DVD console ale narazil jsem na odpor PC, nechce nabootovat.
Zřejmě se naštval, že jsem mu vzal pevný disk a DVD consoli si už nenechá vzít.
Patrně jsou někde nějaké stopy z odebraného disku, které brání nabootování viz první obrazovka která nekoresponduje boot.ini který je ve Win XP.

[boot loader]
timeout=15
default=multi(0)disk(0)rdisk(1)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition Maja hry" /noexecute=optin /fastdetect

Potřebuji vysvětlit co tam znamená "noexecute=optin"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]