Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netiskne mi sdílená tiskárna

Od: chuchvalecprach odpovědí: 9 změna:

Zdravím, mám problém po upgradu na Win10 se sdílenou tiskárnou. Nejsem v oblasti PC naprostý začátečník, ale s tímhle už si nevím rady :) Mám tiskárnu připojenou k routeru. Z jednoho PC, připojeného k routeru přes LAN je sdílení v pohodě, tiskárna tiskne. Z dalšího PC (notebook), připojeného přes WiFi, mi tisk nefunguje. Ovladače jsou nainstalovány, tiskárna připojená, PC ji vidí, hlásí stav připravena, tisk se zařadí do tiskové fronty a tím vše končí. Úloha visí v tiskové frontě a tiskárna netiskne. Pokud se ale ze stolního PC, ze kterého tisk funguje, podívám do tiskové fronty tiskárny, je prázdná... Oba PC Win10.

Problém s ovladači WiFi? Já už vážně nevím :) Předem moc díky za všechny rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

no mě se to stalo také u nové tiskárny Brother, tam je možnost instalovat pomocí LAN nebo Wifi, když jsem dal LAN tak se to sice nainstalovalo, ale netisklo..tak jsem to přeinstaloval pomcí WiFi a netisklo to zase. Až jsem to odinstaloval komplet a nainstaloval pomocí WiFI tak to bylo OK. Mohl by ti to dělat Firewal, zkus ho vzpnout..víc neporadím

chuchvalecprach
hodnocení

Bohužel, WiFi to nebude. Nefunguje mi ani po LANu. Firewall tomu nevadí, odzkoušeno. Nevím kde je problém. Ani v podpoře Micrsoftu mi neřekli nic, co už jsem nevěděl :-D

Zkusím reinstalovat OS, to je posklední varianta, která mě napadá a které jsem se vyhýbal. Zřejmě chyba někde při instalaci, jinak už jsem vyzkoušel snad vše.

Každopádně díky za snahu :) Dám vědět jak ro reinstalaci, kdyby se to někomu stalo taky.

A normálně připojená natvdo kabelem funguje?

chuchvalecprach

Natvrdo připojená přes USB je ok. Jakmile ale pustím tiskovou úlohu do sítě, buď se neděje nic, nebo v případě alespoň nějaké "reakce" spadne služba zařazování tisku.

Vymazání složky ".../spool " a opětovné ruční spuštění nemá vliv, odzkoušeno.

Ta tiskárna je připojena k routeru kabelem? Před windows 10 fungovala?

chuchvalecprach

Ano k routeru je připojena kabelem a před upgradem fungovala.

Patrně bude problém v těch desítkách. Nejsem z těch, kteří říkají, že jsou na ho*no. Jen si musíš počkat na nějakou z miliardy aktualizací, které řeší různé podobné problémy.

chuchvalecprach
hodnocení

Vyřešeno! :) Reinstalace systému problém vyřešila. Patrně nastal problém někde během předchozí instalace přímo ve funkcích Windows.

Taky netvrdím, že jsou 10 na nic. Naopak si myslím, že se jim velmi povedly. Ale jak tvrdíš, je to čerstvá verze systému a je třeba ji doladit...

Jako všechno nové... Akorát mě děsně s*rou tím, že ONI vědí nejlépe, jak jsou pro mě desítky strašně důležité...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]