Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit trysky u tiskárny PC?

Od: misa503® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Nemá náhodou někdo nějaký šikovný nápad, jak zprůchodnit trysky pro barvu v barevné klasické tiskárně pro počítač?

Ponořit trysky do něčeho?

Tiskárna nebyla delší dobu používána a barva v tryskách zatuhla. Je tam dána nová barva, ale díky zaschlým tryskám tiskárna nefunguje.

Děkuji za případné rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Zkuste ponořit do horké destilované vody.

doplněno 03.02.16 18:59:

ano, ponořit pouze nezbytně nutnou část... ne komplet :)

beri49*

Močil jsem celou hlavu a ožila :-D

hodnocení

0x

u mě fungovalo do misky úplně na dno teplé vody (stačí 2-5 mm, víc ne, ať to nenateče kam nemá) a do toho cartridge postavit. Ovšem nepomohlo to vždy, někdy byly už trysky tak zaschnuté, že pomohlo jen koupit novou.

Ještě může pomoci, když se koupí doplňovací sada, tak u některých je stojánek, díky kterému jde z cartridge trochu barvy spodem odsát. Tím se taky dá pomoci "protáhnout" trysky.

beri49*
hodnocení

0x

Nepíšeš o jakou tiskárnu se juedná, ale je to v podstatě jedno. Zadej do vyhledávače "čištění tiskové hlavy" a vyjede ti několik odkazů.

Sám jsem měl stejný problém a máčení v destilované vodě pomohlo. Záleží, jak moc je to zatuhlé a jak stará je hlava.

joudic*
hodnocení

0x

tisknete priznani co? *smich* taky me to stalo asi 20 papiru, nejmin 5 x ruzne programy na cisteni trysek a srovnani hlavy az pak tech 10stranek konecne vytisk, ...tak zas za rok, 10x A4 za petikilo, to se vyplati :)

cinematic*

Doporučuju inkoust vyměnit za laser a bude po starostech. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]