Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze reset pouze vypne obrazovku

Od: xtommyh odpovědí: 4 změna:
Ahoj,
vyskytnul se mi problem u pavilion dv5. Vzdycky, kdyz chci tesetovat pc, tak mi normalne napise vypinani a pak vypne obrazovku, ale zbytek porad vezi a kontrolky sviti. Mam win7. Preinstalovani nepomohlo ( kdyz se restartoval pri preinstalovavani, tak jsem musel vzdy dovypnout dlouhem podrzenim tlacitka na vypnuti a nasledne zapnuti. Ted mam moznost prejit na desitky, ale nemuzu kvuli restartovani. Nevite nekdo co s tim? Samozrejme kdyz i staluju aktualizace, tak je dtejny problem. Diky moc za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkus se podívat do biosu, jak je nastaveno chování vypnutí nebo resetu. Je to v sekci power nebo tak nějak. Případně zkus bios dát rovnou do původního továrního nastavení.

hodnocení

0x

Jestli se vyskytl v poslední době (dny, týdny), tak bych zkusil obnovu systému do doby, kdy to fungovalo :

Start -> spustit -> napsat rstrui -> enter -> vybrat potřebný bod obnovy

Pokud to je delsi dobu, podival bych se do eventlogu (Prohlížeč události), co se tam píše v čase, kdy se dá příkaz "restart" :

Start -> spustit -> napsat eventvwr ->enter -> proklikat se na Protokoly systemu windows -> Systém (případně Aplikace )

Zde by mohl být napsán důvod, proč se to nevypne. Například mě napadá neuvolněná paměť nebo problémy s ovladači síťovky či grafiky. Trochu jsem pohledal na netu a pár lidem tento problém způsoboval antivir Avast. Někomu to způsoboval hdmi kabel zapojený k TV. V podstatě bych doporučil nejdřív mrknout do toho event logu, zda tam nebude přímo viník, ale jinak bych potom šel po aktualizaci ovladačů čipsetu, grafiky, zvukovky, síťovky, biosu. Taky by nebylo špatné proskenovat HDD na chyby checkdiskem :

Start -> spustit -> napsat chkdsk /R -> enter -> spustí se okno, kde oznámí, že kontrola svazku není možná, protože je uzamknut a zda chcete nastavit kontrolu disku na příští spuštění -> stisknout "A" a enter

Potom bych zkontroloval systémové soubory "system file checkerem (SFC)" :

Start -> spustit -> napsat sfc /scannow -> enter -> spustí se okno s kontrolou systému

Dál už mě zatím nic nenapadá.

xtommyh
hodnocení

0x

tak obnovu ne, protze to trva uz dlouho, v eventech jsem nic nenasel a posledni dva prikazy nic neudelaj. jen mi jakoby problikne ta cerna obrazovka ale nic se nespusti. problem pretrvava

Jinak diky za rady

Jasne. Zapomnel jsem totiz, ze nektere prikazy se musi spustit s administratorskymi pravy. Tudiz nejdrive musime spustit prikazovy radek s pravama spravce. Start -> prohledat programy -> napsat CMD -> az se vyhleda, tak na nej kliknout pravym tlacitkem a zvolit spustit jako spravce. Pote napsat ony prikazy ... chkdsk /R a sfc /scannow

Pokud to dela dlouho, tak mozna i aktualizovat vsechny ty ovladace, co jsem psal vcera. Pomoci by mohla utilitka slimdrivers, ktera je FREE a dokaze vyhledat, stahnout i nainstalovat nejnovejsi ovladace pro vas HW.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]