Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpomalení čtečky karet

Od: bour odpovědí: 8 změna:

chtěl bych se zeptat, jak vysvětlit, že se mi zpomalí USB 3.0 čtečka karet manhattan MULTILUN reader

manhattan-products.com/... (Part No 101653, čip Genesys gl3220 )

Stane se, že rychlost přenosu (v diskbech bench32.exe) klesne na 41/43 MB/s (čtení, zápis) - původně rychlost je (s rychlo kartou) 77/82 MB/s.

Nevím přesně ,kdy se to stane, ale mám pocit, že se to stane po delší době nečinnosti se čtečkou a nebo když do ní vložím další paměťovou kartu a nebo když v ní je více paměťových karet.Jakmile kartu vyndám a znovu vložím, ihned jede naplno. Zkoušel jsem to zatím jen v jednom notebooku.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bour
hodnocení

ještě odkaz na výrobce chipu genesyslogic.com/...

hodnocení

0x

Reálně se nezpomalí nic, jen se využívá zpožděný zápis.

bour
hodnocení

To se mi nějak nezdá.A jaká je důvod k tomu zpožděnému zápisu? Co to přesně je?

To je standardní funkce. Malý soubor (nebo první část velkého) se ve skutečnosti nezapíše, zapíše se jen do poměti. Na disk nebo flashku se zapisuje dodatčně. Zrychluje to běžnou práci se soubory. Proto také čekáte při odpojování flashky. Samozřejmě kopírování je souvislý zápis, všechno se dočasné paměti nevejde, tak se čeká na skutečné zapsání.

bour
hodnocení

Opravdu nerozumím, jak se dotazu týká problematika zapisování do mezipaměti.

Nyní se mi třeba stalo, že se najednou karta zpomalila na 6 MB/s... a děje se tak i při kopírování při průzkumníku i při bencharku různých bloků. Po tom, co jsem ji vyjmul a vložil znova, se rychlost čtení vrátila na původní hodnotu (67 MB/s)

A jak dlouho na té hodnotě vydrží? Jak dlouho trvá to bezpečné vynětí? Co se v té době asi děje?

bour
hodnocení

1. otázka - upřesníš?
Bezpečné vyjmětí je ihned do půl sekundy, kdyby karta používáala zpožděný zápis, asi by se tu dobu zapisovalo kartu, což se neěděje.

Navíc problém v jiné čtečce se nedochází ke zpomalení časem.

Zpožděný zápis funguje tak, že se první x MB dat nezapisuje přímo do karty, ale do vyrovnávací paměti, zápis se zdánlivě dokončí, ale systém data zapisuje postupně dodatečně "na pozadí". Takže první část dat proběhne zdálnlivě rychle, pak se přepne na přímý zápis. Co když zkusíš vyndat tu kartu hned po prvních pár MB?

V jiné čtečce se stejnou kartou na stejném počítači problém není? Pak bych to viděl na jiný problém - systém zjistí, že přenos původní rychlostí není dost spolehlivý a sníží úroveň rychlosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]