Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám nějakou šanci o nápravu?

Od: sismak odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
Minuly týden jsem si koupil od kluka PS 3, psal mi že má 500gb (jeho tvrzení mám na fb ve zprávách) ve skutečnosti mà, ale 80gb, když jsem mu to psal, žádná reakce. Smlouvu nemáme. Mám šanci o nějakou nápravu, nebo je to moje blbost, že jsem si to nevyzkousel při nákupu, či jsem nepozadoval smlouvu?
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak určitě by se to dalo dát k soudu. Jenomže vynaložená energie a finance s nejistým výsledkem by za to nestály. Disk dnes stojí 1500.-. Zkušenosti k nezaplacení.

zeli*
hodnocení

0x

Dohledejte příslušné paragrafy (smlouvu jste totiž uzavřeli, ale nikoli písemnou, nýbrž pouze ústní) a pohrozte mu soudem - včetně příslušných paragrafů. Případný soud byste zřejmě vyhrál, otázka je, zda Vám to za to stojí. 500GB disk na bazoši seženete okolo 800kč (i když tady bych možná investoval do nového). Pro příště bych se s prodejcem dohodl, že zboží vystaví na aukru, tam je nějaká rozšířená garance právě skrze nějaký ochranný aukro program. Jak píše kolega, berte to tak, že zkušenost je k nezaplacení - příště budete opatrnější. Přeju, ať se prodejce umoudří a celá věc ať dobře dopadne.

figurek*
hodnocení

0x

Ano, udělal jsi blbost, protože jsi koupil zajíce v pytli a ještě k tomu úplně bez papírů. Šance na nápravu je hodně malá, skoro spíš žádná. V případě nějakého vyšetřování ti ten prodávající kluk bude tvrdit, že ti prodal to co jsi chtěl. A ty budeš v riti, protože papíry nemáš. No a k soudu takovouto kauzu nedostaneš už vůbec.

Odtud moje rada : Narazil jsi na podvodníka. Buď rád, že jsi z toho vyšel tak lacino a příště zajíce v pytli nekupuj.

zeli*

Promiňte, ale myslím, že mu podáváte dost zavádějící informace. Jeho vyhlídky nejsou zrovna růžové, uznávám. Ale na druhou stranu měli mezi sebou určitou písemnou komunikaci - pán píše, že se explicitně tázal na parametry zboží a dodané zboží slíbeným parametrům neodpovídá - tudíž se jedná o porušení smlouvy. Nepřijde mi příliš korektní tvrdit mu, že je bez šance, protože nemá papír. Naopak si myslím, že by případný spor vyhrál, jen by bylo třeba vynaložit značné úsilí a mít mnoho trpělivosti...

figurek*

promiňte, ale tady jsme na poradně a ne v advokátní kanceláři. Přečtěte si tazatelův dotaz ještě jednou. Koupil plejstajšna 3 z druhé ruky, cenu bych odhadl maximálně na nějaké 3500,- možná 4000,- KČ. Rozdíl v ceně HDD 80GB a 300GB je tak sotva 1000,-KČ. Radíte jít do sporu a soudit se o 1000,-KČ?

Rozepiště tazateli pěkně explicitně co znamená vaše poslední věta že by případný spor vyhrál, jen by bylo třeba vynaložit značné úsilí a mít mnoho trpělivosti... Rád si vaši radu přečtu. Takto může radit jen nějaký teoretik, který na vlastní kůži nic podobného nezažil.

*

A douška pro tazatele : Podfoukli tě, ale vyšel jsi z toho ještě lacino. Proto radím : Zatni zuby, podfukáře nechej plavat, přikup si velký HDD a hlavně, dobře si věc zapamatuj. Inteligentní člověk je ten, který neudělá stejnou blbost dvakrát.

remisak*
hodnocení

0x

Na druhou stranu může být vůbec rád že dorazilo alespoň toto složení, mohla přijít také zabalená nějaká bezcenná věc jak se často stává u mobilů a podobně, já pokud něco takto kupuji tak preferuji osobní převzetí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]