Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Který zdroj Zalman vs Enermax

Od: ivvs odpovědí: 32 změna:

Dobrý den který z těchto zdrojů je podle vás lepší?

tsbohemia.cz/... nebo exasoft.cz/...

Děkuji za vaše názory...a ti co máte doma pc sestavy za 100 000kč prosím neozývat se.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych bral ten Enermax, předchozí verze toho Zalmanu byly nic moc, a ve velké zátěži vždy shořely. Ten enermax zvládá i přetížení. Zalman na sobě prý nemá ani žádné značení ohledně certifikace účinnosti 80+, takže já bych šel najisto - do toho enermaxu, viděl jsem i jeho střeva, jak vypadá uvnitř, a musím říct, že to rozhodně není špatný zdroj.

ivvs
hodnocení

Pane Blechta děkuji, objednán enermax - děkuji vám za vaše názory a rady. Spousta lidí mi o něm říká že je dobrej. Přeji krásný večer

cinematic*
hodnocení

0x

Z těchto dvou bych volil spíše Zalman, ale za sebe doporučuju Seasonic.

hodnocení

0x
Rozhodně raději nějaký osvědčený seasonic. Enermaxy v této ceně jsou nejlevnější čína, zalman taky není nic moc.
ivvs
hodnocení

Tak jinak, nejaky dobry zdroj do 1300kč...?

30.01.16 21:45
hodnocení

0x
heureka?
ivvs
hodnocení

Do te ceny jsou nejlepsi asi jen tyto dva. Otazkou je ktery je lepsi, zalman ma akorad vic watu. Diky

vilik*
hodnocení

0x

K jaké sestavě by to mělo být? Jestli by stačil chieftec iArena 500W, vzal bych ten, pokud by byl potřeba silnější a nebylo by těch 1800 na seasonic 520W, vzal bych i o 200 levnější evgu 500W. Ceny nejsou o tolik vyšší, abych riskoval.

hodnocení

0x
Je třeba si uvědomit, že zdroj je základ. Nevyplatí se na něm šetřit. Prošlo mi barákem x zdrojů - levnějších a naprostá většina odešla. Seasonic šlape pátý rok. Začal jen vibrovat, ale to je normální, větrák není na furt. Vyměnil jsem ho za nový a krásné ticho. Uvnitř mimochodem vše ok, kondíky nejsou nafouknuté. Protože tajíš sestavu, nedozvíme se ani, jestli by nestačil trochu slabší zdroj, který by byl levnější.
ivvs
Moje sestava je: Zakladni deska msi p35 neo, procesor intel ctyrjadro 2,4 Mhz, grafika ati hd 7770 1gb, 4gb ram, dva disky a blu ray mechanika a ctecka karet. Dekuji. Dosavadni zdroj sharkoon 480w.
vilik*

P odle popisu sestava vezme do 250W. Takže stačí levný chieftec iArena 400W, který dá na 12V větvi 360, lépe 500W, který tam má 408W.

Ale vzhledem ke stáří socketu 775 už přemýšlejte do budoucna, co si pořídíte, a s výkonnější sestavou by vám tenhle zdroj už nestačil. Takže bych stejně koupil už silnější.

hodnocení

0x

Zalmana jsem nikdy neměl, ale s Enermaxama mám dobré zkušenosti.

ivvs
Nebo treba Eurocase 700w?
vilik*

Jestli máte dobrou pojistku proti požáru, kupte kterýkoliv vámi jmenovaný.

Eurocase jsou jedny z nejhorších a nejporuchovějších. Měl jsem skříň, zdroj a stačilo.

ivvs
Dekuji, tudiz vyhrava momentalne zalman ZM600-LX. Myslim ze tim neni co pokazit,ne?
vilik*

Četl jste prosím návrhy? Enermax BÝVAL ve své době špička. Zalman dobrý není. Ale vy to stejně koupíte, poradit si nedáte. Doufám, že nebydlíte vedle nás.

doplněno 31.01.16 12:15:

Teď koukám, máte tady jiný dotaz na problémy se současným PC. Takže s ohledem na to, že sestavu budete možná potřebovat opravdu brzo, kupte ten seasonic 520 a neblbněte. Těch 6 stovek za problémy fakt nestojí.

doplněno 31.01.16 12:21:

Jinak, o crysis jsme tu nikdo nepsal. A jestli věříte recenzím, které v lepším případě píšou lidi, co mají zdroj krátce a vada se nestačí projevit, bránit vám nebudu. A jestli tomu rozumíte, sám zdroje rozebíráte, abyste viděl, čím jsou osazené, nechápu, proč se tu ptáte.

ivvs
Vzdyt tady pisete jak je enermax cinsky smejd... Ja na PC nehraji zadny vase crysis 7, ale pouze internet a strihani videii. A nerikejte me, ze je zalman smejd, cetl jste recenze? Taky nestoji malo! Dekuji

Myslím, že Zalman není špatný. Ať už sáhnete po Zalmanu, Enermaxu, Seasonicu, tak chybu neuděláte, ale zkuste se třeba podívat ještě na třeba Thermaltake, Corsair a nebo Fractal Design to je špička téměř ve všem.

vilik*

Tady nemá cenu radit...

ivvs
Tak Enermax 500w nebo zalman 600w? Piste jen nazev, dekuji.
vilik*

Tohle je můj poslední příspěvek tady. Napíšu sem pro lepší pochopení problémů se zdroji název diskuze na jiném fóru, kterou najdete pod jménem Zdroje, které se dají koupit bez následného pláče. Doporučuju nejen vám, ale i samurrajovi, přečíst mnohem pečlivěji než diskuzi tuto. Možná pochopíte, že oba vámi vybrané tak skvělé, jak je uvedeno v komerčních článcích, možná nejsou. A že je rozumnější podívat se i jinde. Jistě by se našly i nějaké testy, recenze, česky nebo v jiném jazyce, ale pro začátek toto stačí. Znovu opakuju - Zalman má docela dobré skříně, zdroj si ale osobně koupím jiný. Vy si samozřejmě kupte, jaký uznáte za vhodný. Jsou to vaše peníze a poslouchat nemusíte opravdu nikoho. Když chcete ušetřit, máte na to právo. Třeba i ten seasonic by mohl být vadný. Pořád si ale myslím, že je tou lepší variantou.

ivvs
Dekuji za odpoved! Tenkrat kdyz jsme potrebovaly zdroj, zaslo se do obchodu a reklo se treba 350w zdroj a bylo. Neresily se tenkrat zadny znacky. A fungovaly dobre, ja v zivote nemenil zdroj az ted, co do novych beden ho davaji dolu a on nedosahne na napajeni procesoru. Prodluzovaci kabely se mi zdeformuji, proto chci kabely od zdroje primo do desky!
S prodluzkou nemam problem. A zdroj dole je to nejlepsi, co mohli vymyslet. Nasava si studeny vzduch z venci, takze jsou priznive teploty a ventilator jede na mensi otacky.
Zbytecne neco radit. Koupi nakonec 1000w zdroj z ciny za 20$
ivvs
Ty, to me nenapadlo, diky.
jofa*

Nebudu se ani tak vyjadřovat ke zdroji, ale k tomu, že to máte pro potřebu střihu videa v Pinnaclu. Nevím co máte za verzi Pinnaclu, ale pokud přejdete na nejnovější tak s touto sestavou se předem rozlučte pro práci s videm HD/AVCHD. Měl jsem o něco lepší sestavu než uvádite a v Pinnaclu 18 ultimate mně "tekly" nervy. Takže nový zdroj Vám příliš nepomůže. Nejdříve sehnat výkonný procesor, RAM min 8GB, slušnou grafiku a k tomu další, (zákl.desku, zdroj 650W) talže to shrnu komplet upgrade pc. Píšu toto s ohledem na střih a vůbec práci s editory videa.

ivvs
Aha, tak ja rok striham videa a jen potrebuji vymenit zdroj kvuli delce kabelu k cpu a vy me tady posilate do obchodu pro novy pocitac? Ja si ale nemyslim ze mam spatnej nebo slabej pocitac. A do zdroje vic jak 1300kc nedam, chtel jsem jen vedet ktery je dobry do te ceny. Tak dekuji.

jofa*

No když vám "hoří" CPU tak to zdroj nezachrání. No jak myslíte.

ivvs
Cpu ne, ale kablik. Ale tohle nikdo nevi cim to je. Neznate nejaky odborniky pres pocitace? Zajimalo by me v cem je problem, jenjsem to prendal do nove bedny a nasadil kablik a uz to zacalo.

planetka*
hodnocení

0x

obchod.simpo.cz/... TENTO mám 3.rok je to nějaký šmejd stal mě tenkrát 535Kč s dopravou.Zatím se z něho nekouří...No,ale co jsem tady četl tak jste mě vylekali a čekám výbuch.Je vyroben někde myslim V Thajsku-Zajímal by mě na něj názor napište něco o něm..ja vím jen ,že má 500W a točí se v něm vrtule.Dík za odpovědi.(Soused má zdroj:ATX-Corsair 650 W.)Třeba se tazatel tady zase doví něco nového.

ivvs
hodnocení

Nezlob se, tady je tema kde lidi pisi o dobrych zdrojich nad 5000kc. Ale jak uz zde taky zaznelo, dobry zdroj zacina na 1100kc a je to Corsair 450w. Silnejsi pak ten enermax 500w. Dal uz jen Corsair 650w za 1600kc. Nic jineho levneho.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]