Nejste přihlášen/a.
Před týdnem se mi, sám, nebo při práci s internetem, zablokoval přístup na datovou část HDD "D". HDD je rozdělen na část OS a aplikací "C" a datovou část "D". Při kliknutí na "D" v "Můj počítač" se mi objeví hláška /nápisy nad sebou/ "Umístění není přístupné", "D:/není přístupný", "přístup byl odepřen". Když se ale podívám na informace o HDD, tak se mi ukazuje správně, jak část "C" tak i část"D" a možná kapacita a obsazená kapacita souhlasí s předpokládanými údaji. Mám instalované Win.8.1 a dříve mi vše šlo bez problémů. Datovou část mám zálohovanou, skoro celou, na ext.HDD, takže by bylo možno provést, v nezbytně nutném případě i přeinstalaci, ale nevím jak na to, abych si nesmazal také OS a aplikace na "C". Prosím poraďte, nejlépe jak získat opět přístup na část "D".
V W 8.1 - start/ovl.panely/nástr.pro správu/správa počít./správce disků= Data "D" 537,80GB NTFS "V pořádku (primár.oddíl)" "20,1GB NTFS "V pořádku (oddíl pro obnovení) - zdá se vše v pořádku. Nemám si stáhnout nějakou aplikaci pro správu disků? Velká nabídka je když zadám v "Hledání" v základní nabídce po zajetí do pravého horního rohu (W 8.1) napíši "správce disků" a zobrazí se mi velká nabídka různých programů pro správu a práci s disky, ale nevím který použít. Jinak díky za reakci.
Dobrý den, pokud nemáte v PC program Total Commander, tak ho vyzkoušejte. Je to manažer souborů a je dobrý. Zdravím!
Zkusil bych ještě spustit kontrolu svazku pomocí chkdsk d: /f
Dobrá by byla i kontrola antivirem, případně i na malware. Mohlo dojít i ke změně přístupových práv v UAC. Ale jako nejrychlejší se mi jeví, pokud máte disk D: komplet zálohovaný, odstranit a vytvořit znovu oddíl, naformátovat a vrátit data zpět.
Mám dojem, že jde nejspíš o "Mohlo dojít i ke změně přístupových práv v UAC". To je z předešlé rady. Někde při manipulaci, ale nevím kde, jsem narazil na hlášku, že nejsem "správcem" a proto nemám přístup ke spuštění (nebo něco v tomto smyslu). Jediným "administrátorem" jak jsem si zjistil, jsem ale já. Ale nevím jak k tomuto došlo, dříve bylo vše v pořádku. Co je to UAC a kde se dá najít nevím. Ke změně došlo zřejmě při připojení a práci na internetu. Antivir mám ESET Smart Security 9, licencovanou, stále aktualizovanou verzi a viry a myslím, že by o virus jít nemělo.
UAC je nástroj Řízení uživatelských účtů. windows.microsoft.com/...
Ale asi bych spíš zkusil vytvořit nový účet s administrátorskými právy v Ovládací panely - Uživatelské účty a zabezpečení rodiny - Uživatelské účty, potom nastavit práva k disku (pravým tlačítkem myši - záložka zabezpečení) pro Everyone - úplné řízení a uvidíte, jestli se v něm na disk dostanete. Tím vyloučíme/potvrdíme problém s přístupovými právy. Taky se to může zkusit v nouzovém režimu.
Děkuji za rady, ale předal jsem nakonec dnes počítač online servisákům na "nejdeto.cz", ti mi to online odstranili a udělali celkový servis, který počítač také potřeboval a tak to sice přišlo na nějaký peníz, ale vše je vyřešeno a zdá se, že i počítač rychleji reaguje a pracuje. Jednou, za určitou dobu, u mne to bylo po 1 roce a 3 měsících, si myslím, že je to dobré a je s nimi bezproblémová komunikace. V potížích a s mými znalostmi IT si myslím, že je tato služba docela dobrá a hlavně rychlá, pohodlná a bezproblémová. IT neznalcům, jako jsem já, doporučuji. Neberte toto jako nepovolenou reklamu, ale opravdu jako radu. Třeba i jim tato rada pomůže. Dále tedy zatím další poradu nepotřebuji. Všem co reagovali ještě jednou děkuji. Jiří.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.