Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Chtěl bych se zeptat na vážnost "závady" při startu pc. Zapnu tlačitkem a u pc problikne kontrolka a sepne zdroj a zhasne. Po 1-2 vteřině teprve zapne pc definitivně. Někdy zapne hned napoprvé jindy jak popisuji. Zdroj Corsair RM 650 asi 2 měsíce starý. Jinak mám zdroje Corsair v dalších 2 pc a vynikajicí tichounké zdroje. Nebo to je něčím jiným?.
Myslel jsem tím, jestli si mám chystat peníze na nový zdroj, nebo nad tím mávnout rukou. Děkuji.
Dobrý den, odhaduji to na špatný el. kontakt. Začal bych přívodním kabelem do zdroje - vytáhnout, pořádně zarazit a pevně. Když nebude změna, tak rozpojit a zase pořádně spojit kabeláž v "bedně" a možná i zkontrolovat kontakt v tom spínacím tlačítku (případně použít Kontaktol). Zdravím!
P.S. Pokud je už zdroj zaprášený, tak ho vyčistit.
doplněno 29.01.16 08:11:jofa - ano, ponechte to na dobu "až budou lidi" .
jofa - omlouvám se, ale mělo to být vtipné. Já to občas používám, když oddaluji nějakou opravu - zkrátka to udělám, "až budou lidi". Ono se to dříve stávalo, že člověk přišel do nějaké provozovny nebo na úřad a dostal odpověď, že opravu udělají, ale nejsou lidi - tak, až budou, tak se na to vrhnou (např. oprava v městském domě nebo bytě).
Děkuji za návody k možné nápravě. Kabely jsem zkontroloval a s vyzkoušením jiného zdroje počkám, jestli se to usadí či nikoliv.Zatím to tak v 70% zapíná napoprvé. Třeba se to zase vrátí k normálu.
ben: přemýšlím, co tím myslíte až budou "lidii" Smysl bych pochopil, ale v tomhle případě tápu.
Ale jo dobrý. Mně se nechce demontovat zdroj z jiného šlapajícího pc a přehazovat to pro zkoužku. Dnes jsem to už zapínal 2x a vždy to seplo napoprvé. Ve zdroji se kuchat nebudu, tak až to nezapne vůbec tak sesnad najdou "lidi" Dík. Ps. Mně se zdá, jakoby to sepnutím dostalo proudový náraz a zdroj na okamžik vypne ochranu proti přetížení. Jak se vzpamatuje, tak se zapne podruhý. To je moje doměnka nokoliv odhalená závada.
No, prdlajs tomu tak detailně rozumím, ale něco by na tom mohlo být v tom smyslu, že jsem tam přidal RAM na 32GB. Měl jsem 16GB (2x8) a ty samý 2x8 jsem doplnil s tím, že budu mít 32 GB. Jenže já nevěděl, že W7 Home víc jak 16 nepobere. Dá si říct, že od té doby se to projevuje. Ale možná to s tím nesouvisí. Jinak to v dohledné době přeinstaluji na W7 Profesionál.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.