Nejste přihlášen/a.
Zdravím,jak se mám přihlásit do PC při zapomenutém hesle?
Je rozdíl jestli je zaheslovaný vlastní start pc a nebo až najetí systému. Dost pochybuji, že někdo bude chtít radit jak postupovat, obojí vyžaduje mírně nadprůměrné znalosti práce s pc. Špatnou operací můžete přijít o data na disku.
Vypni PC, otevři jej a na chvíli vyjmi knoflíkový článek, který napájí čip BIOSu.
Vlož zpět, zavři PC připoj na síť , zapni a PC už heslo vyžadovat nebude.
Osobně vyzkoušeno.
Baterie cmos -
opět záleží na typu - někde stačí jen vyjmout a vrátit, u těch nových NTB by mělo stačit 10-20 vteřin - je tak kolego?
zkuste si pročíst tyto varianty - i-skladka.cz/...
k tomu resetu - zde forum.zive.cz/...
Hm tak bohužel,u mne neuspěšně vyjmuta asi 5min. a stále kolonka po zapnutí chce hestlo a pod tím RESETOVAT HESLO,jinak používám Win 10...co dál,prosím?
Přesně,odkáže mě to na flašku co más zapojenou v PC.Ale nevím co mám na tu flešku zkopírovat?
Vyskočí tam nějaký pruvodce resetovaním hesla a že je nutné vytvořit disk pro resetování hesla.
nabootujte si DVD mechanikou nějakou verzi Live Linux a data si zkopírujte třeba na externí HDD. Pak si může léčit heslo či reinstal.
připojuji se k jura2 - je možné zkusit nabootovat jednoduchý Linux Slax, připravený na nějakém jiném počítači na CD nebo flešce jako bootovatelný disk a mohl by tak být přístup k souborům na disku a alespoň ty překopírovat nějakam jinam.
Slax viz slax.org/...
Nemám 10ky ještě tak osahané, takže nevím, jak bootují a jaké mají všechny ochrany. Ale mate mě jedna věc ... píšete, že heslo chce hned po zapnutí PC, což býva zaheslovaný BIOS, ale ten nemá s operačním systémem zatím nic do činění, takže nechápu, proč by 1) nabízel reset hesla 2) by přesměrovával na microsoft, proto si myslím, že máte zaheslovaný operační systém a s tím Vám s dovolením pomáhat fakt nebudu ... cesty samozřejmě jsou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.