Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nějak nemůžu přijít na to proč mi PC vypíná při větším zatížení procesoru - cca 96%. Mám nainstalovaný program na hlídání teploty procesoru a je to v pořádku, nastaveno je 85 stupnů a procesor dává max na jedno jádro 70 stupnů. Tak přehřívání procesoru jsem vyloučil. Ted se mi nezda zdroj který mám od známeho pujcený, je starsi a jeho znacka je P-CASE, asi neco obyc o vykonu 460w. Napadá mě že při vetším zatížení procesoru to víc bere elektriku a zdroj to nestihne, ale nevím proto sem píšu. Děkuji za vaše rady
Zkuste ještě mamtest, zdroj je také možnost, pak ještě další desítky možností, které tady neprobereme... Co znamená "zatížení"?
Mamtest je test paměti - může být příčinou pádu. Pád může být i díky programu (pokud jiný program či vytížení při hrách nebo testech neshodí PC, může to být např. neoriginální soft nebo chyba při instalaci programu).
Zkuste nahlédnout sem forum.viry.cz/... - pokud vám nepomůže odkaz na "info o náhlé smrti", můžete se registrovat a tamní ochotníci vám poradí... Mám s nimi dobrou zkušenost, když už jsem byl v koncích.
jj, memtest
Mamtest je asi pro zjištění těhotenství
Zatížení znamená to že do Programu PINNACLE STUDIO vkládám video, to těžce vytěžuje pc. Samozdřejmě po 5ti minutách dochází k vypnutí PC a sám se i zapne s tím že došlo k neočekávané chybě a systém windows byl ukončen, mám spustit běžným způsobem. Ten test mi ukáže co?
A je to mamtest nebo memtest?
Tak to vrať zpátky, jestli jsi ovšem jako správný maniak na čištění neodstranil body obnovy před instalací ovladačů. Taky tam máš u každého zařízení ve správci funkci vrátit změny ovladače.
tady toho máte víc - pc-help.cz/...
Tuším jsem osobně zkoušel memtest a PCMark - ale je to už delší čas, možná budou lepší novější...
Normálně to bývá při instalaci zadáno tak, že se tvoří automaticky před instalací programu či ovladače. Pak jsou ještě vytvářeny před aktualizací OS. Ale hodně lidí si to zruší, protože to "zdržuje"- takže pokud nemáte bod obnovení, nemáte se k čemu vracet. Bohužel.
Ještě mne napadlo aktualizovat ovladače přes Slimdrivers - třeba jsou ještě lepší, novější, funkční... Program je zdarma, rychlý a česky
Pokud je tam nevyhovující datum-čas, můžete kliknout na "najít jiný/dřívější bod obnovení"? měl by se objevit kalendář a data, k jakým lze obnovit systém...
jednodušší je zkusit napřed obnovu , neb ty ovladače , když to před tím nedělalo.
nejde zobrazit skrytá obnovení? nebo pod?
Tam není žádný bod obnovení dle datumu?
Nevím, ale píše mi to že nebyl vytvořen bod obnovení, tudíž žádný není. To si uživatel musí vytvářet sám? Myslel jsem že je to automaticky.
Mám tam kolonku další body zobrazení , jen ji musím zaškrtnout. (W7).
no zaškrtnuto nemáš ale.
Doufám, že je ti jasné, že obrázek s vrácením ovladačů zde v tomto případě u procesoru je pouze ilustrativní.
zdroj (pripadne MB)
pokud se vytahuje teplota procesoru nad jeho unosnou mez (kazdy procesor ma jine provozni teploty, mam dost vyrazne pretaktovano a nektera jadra mivaji bezne 70, prumerne ma ale procesor 50), muze to vypinat i toto. Zalezi na stari chladice.
se zdrojem pockejte az budete menit grafickou kartu a nebo si kupte rovnou takovy, ktery ma kabelaz pro nove grafiky a take ji utahne (ja mam 700, ale mam treba 6 fyz. disku atd)
jinak jak se tak divam na tu vasi sestavu, tak cca v cene drazsiho zdroje sezenete v bazaru 2x tak lepsi streva (mb+cpu+ram)
myslim si to. Zdroj mam kratce. Muze zdroj vytahovat tak teplotu procesoru?
Zdroj je 460w nejakej P-CASE. Komponenty jsou procesor 4 jádro 2,4MHz intel, grafika Amd radeon HD 7770, dva hdd jeden z toho ssd a blu ray vypalovací mechanika. Před měsícem mi PC zapínalo tak při každém pátém pokusu, prostě to nechtelo startovat, jakoby malo stavy, spustili se jen ventilatorky a par diod a nic dalsiho nenabehlo, tak mi dal znamy tento nejakej zdroj starej cca 4 roky - ani na netu nemuzu najit co je to za zdroj. Jakoby uz neexistoval. Myslim se nastvu a koupim 500w zdroj enermax s ucinosti vyšší jak 82 procent a bude.
Nerozumím. Myslíte že za 1100kč mužu mít novou desku s procesorem a ramkama? Pochopil jsem to správně?
Tahle sestava se mi libi, ale musí fungovat, mam ji na strihani videa, nesmi to vypinat pri velke zatezi.
drazsi zdroj stoji okolo 3000Kc
tak nejake spatne s vylozene spatnymi instrukcemi ano, ale takove vyrobce zpravidla neuvolnuje No zacal bych asi spis tim chladicem, ktery stoji max 300, pripadne zjistit domacim pokusem, jestli za to muze chlazeni (otevrit case a chladit externim ventilatorem apod), take se muzete podivat do error eventu, nevim, kde to je schovane, myslim, ze ve sprave pocitace, tam se dovite, co se s PC delo
Jeste se zeptam, muzou ovladace na desku tohle zpusobit? Je to mozna nahoda ale dela to od te doby, ale at tam ted nainstaluji jakekoli, nic se nemeni. Takze ted mi zbyva jen koupit novy zdroj, pote chladic na procesor a pak uz jen zbyva popelnice. Ale jeste chci vedet zda muzou ovladace zpusobit prehrivani. dekuji
stáhnete si slimwareutilities.com/...
odinstalujte ovladače přes správce zařízení a spusťte sken - dohledá vám nové ovladače, které k tomu patří
Dohledává ovladače podle typu HW - často neoriginální, ale funkční. Provádí i bod obnovení před instalací.
Přepastování procesoru není na škodu bez ohledu na "vytíženost"- jednou za rok-dva... Někdy stačí drbnout do chladiče a trochu ho povolit - nechladí a padá, ale to by bylo výrazně častěji a dříve... třeba hned po naběhnutí PC...
prodluzovaky byvaji nevalne kvality... stejne bych rovnou upgradoval na vasem miste cely PC, na to, ze strihate video, mate docela starika Jen je holt treba si kazdy inzerat vyhledat tech data pak na google, abyste si nakupem polepsil a ne naopak
Hodne lidi se zbavuje PC stredni tridy, aby mohli hrat nejnovejsi hry.
Jen do toho zapichnete vas disk
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.